Egy különösen bájos és nagyon emberi mesét mutat be november 17-én a Pannon Várszínház Bonyhádon. A sokak által ismert darabban két fiatal a főszereplő, akik csodák, időutazások, szellemek és az ő kedves játékaik között élnek.
A mában élő hősök ármányok, féltékenységek, kicsinyességek, gyanúsítgatások, bűnözők és rendőrök szorításában próbálnak egymásra és egyben boldogságra találni. A transzcendenciával, a szellemvilággal, az idő és a tér relativitásával szembesülő fiatalok a történet végére más minőségű életre lesznek képesek, fel tudják fedezni egymásban és önmagukban a végtelent, túl tudnak lépni a hétköznapok sivárságán.
 
Ez az előadás legalább annyira filozofikus, mint a klasszikus mesék többsége: egyszerű, élvezhető, szórakoztató képletbe helyezi a létezés alapkérdéseit, a saját életük felépítését tervező fiatalok élet-halál küzdelmét.  
 
A játék helyszíne természetesen egy padlás, mégpedig egy tágas, ám sokszorosan osztott, rejtélyes tér, ahol megtörténhet bármi, és meg is történik… Ég és Föld között.  
 
László Veru
2010.11.02
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.