Ajánló
Szent Péter esernyője Budapest, Karinthy Színház, január 23. 17:00
Mikszáth Kálmán egyik legismertebb (és legbájosabb) művét az eredeti regényforma mellett láthattuk már több alkalommal filmen is (leghíresebb az 1958-as, Törőcsik Marival a főszerepben készült feldolgozás).
A Pál utcai fiúk Budapest, Vígszínház, január 23. 19:00
A Molnár Ferenc regénye nyomán íródott színdarab zenéjét Dés László és Geszti Péter szerezte, a szövegkönyv Grecsó Krisztián munkája.
A Pesti Est bemutatja: Napraforgó Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 23. 19:00
Az előadás egy kortünetre összpontosít, amelynek nemcsak tragikumát mutatja meg, hanem abszurditásából adódó humorát is, a felnőttek és a gyerekek szemszögéből egyaránt.
A félelem megeszi a lelket Budapest, Átrium, január 23. 19:30
A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.
Virágot Algernonnak Budapest, Budapesti Operettszínház, január 23. 19:30
A Daniel Keyes regénye alapján készült Oscar-díjas filmmusical adaptációja többek között az emberi felelősség alapkérdéseit is boncolgatja.
Gyévuska Budapest, Trafó, január 23. 21:00
Pintér Béla és Társulata igen sajátos színházi nyelvet beszél – meghatározhatatlan műfajú darabjaikban valahol az illúzió és a giccs peremvidékén egyensúlyozva kutatják az igazságot, legtöbbször igen éles kritikus-ironikus húrokat pendítve.
Heisenberg Budapest, Hatszín Teátrum, január 24. 19:00
Először látható Magyarországon Simon Stephens darabja, melyben egy hetvenes hentes és egy negyvenes pincérnő talál egymásra.
Az átváltozás Budapest, Örkény István Színház, január 24. 19:00
Franz Kafka Az átváltozás című elbeszélése adja a keretet és az alapot a színpadi adaptációnak, mely más Kafka-művek motívumait vagy részleteit is felhasználja egy nagyon zenei, álomszerű szerkezetben.
Az étkezés ártalmasságáról Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, január 24. 19:00
Parti Nagy Lajos művét az Orlai Produkciós Iroda és a Füge Produkció mutatja be. A darabot Znamenák István rendezésében Mészáros Máté adja elő.
Hóhérok Budapest, Katona József Színház, január 24. 19:00
Az ír származású, Oscar-díjas Martin McDonagh neve színházi és filmes berkekben is ismerősen cseng. A drámaírónak A három óriásplakát Ebbing határában című rendezése éppen a filmrajongókat varázsolja el.
12345678910
1 / 10 oldal
Játék
Jennifer Kent ausztrál író-rendező filmje zsigerien félelmetes és székbe szögezően feszült ugyanakkor szívszorító és katartikus is egyszerre. A pszicho-horror-dráma az összes jelentős horror/fantasy filmfesztiválon lenyűgözte a közönséget és a kritikusokat újszerű látásmódjával és azzal, hogy visszatért a műfaj gyökereihez.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.