Ajánló
Novák János, Nemes Nagy Ágnes: Bors néni Budapest, Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, február 17. 10:00
A színház egyik legrégebbi sikerdarabja. Újabb és újabb generációk mennek el az előadásra, hogy megünnepeljék Bors néni 80. születésnapját.
Tanár úr, kérem! Budapest, Karinthy Színház, február 17. 15:00
Ki ne ébredt volna életében legalább egyszer azzal a vággyal, hogy bár a reggeli sűrű ködben tényleg eltűnt volna az iskola, és ha nem is örökre, de legalább a mai napon ne kellene betenni oda a lábunkat.
Tartuffe Budapest, Örkény István Színház, február 17. 19:00
„Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna.” Lukács evangéliuma 12. 1.-3.
Gólyakalifa A Pesti Est bemutatja Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, február 17. 19:00
A IV. TITÁNium Színházi Projekt második bemutatóját, a Babits A gólyakalifa című regénye alapján készült monodrámát Papp Endre adja elő, a darab rendezője Barcsai Bálint és Tárnoki Márk.
A Félőlény Budapest, Karinthy Színház, február 18. 15:00
„Na, most lett elegem az egészből!” Ezzel a mondattal kezdődik Békés Pál darabja, ami valójában egy rém-mese-játék kicsiknek és nagyoknak.
Klamm háborúja Budapest, Kolibri Pince Színház, február 18. 17:00
Azért csak úgy egymás között jelentsük ki, hogy a Kolibri igenis több mint színház, hiszen sajátos módszerekkel nevel és fejleszt a csecsemőkortól a kamaszkorig.
csRSnyés Budapest, RS9 Színház, február 18. 19:00
A Hybridkult Produkció Csehov Cseresznyéskert című vígjátékának időben és térben közel hozott adaptációját készítette el.
Woyzeck Budapest, Szkéné Színház, február 18. 19:00
Büchner töredékekből álló műve megtörtént bűneseteket vett alapul. Daniel Schmolling 1817. szeptember 25-én leszúrta barátnőjét, L-t; Johann Christian Woyzeck pedig 1821. június 21-én hét késszúrással ölte meg szeretőjét.
Hamlet Budapest, Örkény István Színház, február 18. 19:00
Kicsoda Hamlet? Ami biztos, dán herceg, a nemrég elhunyt király fia. Minden más talány.
Egy őrült naplója Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, február 18. 20:00
Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés ma is ugyanolyan aktuális.
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.