Ajánló
Vadméz Budapest, Belvárosi Színház, szeptember 18. 19:00
Michael Frayn, a magyar színpadon is méltán népszerű vígjáték-szerző vérbeli „tévedések vígjátékát” írt, amit Znamenák István rendezésében mutat be az Orlai Produkció, ismét fantasztikus szereposztásban.
Életrevalók Budapest, Játékszín, szeptember 19. 19:00
Eric Toledan-Oliver Nakache: Életrevalók című darabja először került magyar színpadra. Az igaz történetből 2011-ben azonos címmel nagy sikerű film is készült.
Parasztopera Budapest, UP - Újpesti Rendezvénytér, szeptember 19. 20:00
Pintér Béla író-rendező saját nagymamájától hallotta réges-régen e Szabadszállás környékén megesett históriát, majd 2002-ben társulatával opera formában dolgozta fel a balladisztikus történetet.
Riviéra Budapest, Belvárosi Színház, szeptember 20. 19:00
Molnár Ferenc 1926-ban megjelent és viszonylag ritkán színre vitt művét láthatjuk a belvárosban.
Hurok Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, szeptember 20. 20:00
Az előadás kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes keresztmetszetét a minisztertől a drogos fiúig, a nagyvállalati vezérigazgatótól a bolti eladóig.
Széttépve Budapest, Belvárosi Színház, szeptember 21. 20:00
A koncertszínházi előadás az embert boncolgatja, a döntést vizsgálja és igyekszik bemutatni, hogy az élet néha tényleg csak egy pillanaton múlik.
Médeia Budapest, Trafó, szeptember 22. 20:00
„Az ember sosem boldog. Lehet, hogy egyeseknek több szerencséjük van, mint másoknak – de boldog – az egy sincsen közöttünk!"
Árvácska Budapest, Trafó, szeptember 23. 19:00
Az árva kislány passiótörténetében az egész társadalom traumái és megváltás utáni vágya tükröződik. Állami Árvácska élete az ártatlanság és tisztaság megmaradásának lehetetlenségéről beszél.
10 Budapest, Radnóti Miklós Színház, szeptember 23. 19:00
Székely Csaba, a Bánya-trilógiával híressé vált erdélyi drámaíró legújabb színdarabját a tízparancsolat ihlette, melynek ősbemutatóját a Radnóti Színházban láthatja először a közönség.
Tündöklő középszer Budapest, UP - Újpesti Rendezvénytér, szeptember 23. 20:00
Baj az, ha valaki középszerű? Néhányan ennél a jelzőnél sértőbbet el sem tudnának képzelni. Pedig középszerűnek lenni jó.

Szotyory László: A vágy titokzatos tárgyai.
Budapest, Műcsarnok, szeptember 18. - november 17.

Tünékeny valóság.
Szentendre, ÚjMűhely Galéria, szeptember 19. - október 20.

Borsi Flóra: "Imagine".
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, szeptember 19. - október 23.

Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.