Ajánló
Szent Péter esernyője Budapest, Karinthy Színház, február 21. 15:00
Mikszáth Kálmán egyik legismertebb (és legbájosabb) művét az eredeti regényforma mellett láthattuk már több alkalommal filmen is (leghíresebb az 1958-as, Törőcsik Marival a főszerepben készült feldolgozás).
Az öldöklés istene A Pesti Est bemutatja Budapest, Átrium, február 21. 18:00
Komédia a kispolgári álszentségről és az emberekben kavargó, elfojtott érzelmekről.
Semmi Budapest, Budapest Bábszínház, február 21. 18:00
„Semminek sincs értelme, ezt régóta tudom. Ezért semmit sem érdemes csinálni. Erre most jöttem rá” – mondja a nyolcadikos Pierre Anthon, majd kisétál az osztályteremből, felül egy szilvafára, hogy onnan kiáltsa világgá az élet hiábavalóságát.
Ketten egyedül Budapest, Thália Színház, február 21. 19:00
A világhírű darab – amelyből Krumplirózsa című amerikai film készült Michelle Pfeifferrel és Al Pacinóval a főszerepben – Goda Kriszta rendezésében, Schell Judit és Csányi Sándor főszereplésével látható.
1 link A Proton Színház előadása Budapest, Katona József Színház, február 21. 19:15
Jake Smiles, a hős online él, öl és szeret. Jake Smiles, a szerző neve írói álnév, netes nyelven nickname. A magyar irodalom első online regényét adaptálja Bánki Gergely színpadra a Proton Színház előadásában.
Telefondoktor Budapest, Thália Színház, február 21. 19:30
Színpadi színészként is megcsodálhatjuk az elsősorban színházi rendezőként tevékenykedő Göttinger Pált. Ő játssza ugyanis az egyszemélyes bohózat főszerepét (méghozzá Orosz Dénes rendezésében).
Pettson és Findusz Budapest, Budapest Bábszínház, február 22. 15:00
Sven Nordqvist történetei világszerte népszerűek. A svéd szerző maga illusztrálta könyveinek címszereplői egy magának való falusi ezermester, Pettson és minden lében kanál macskája, Findusz.
Ithaka Budapest, Katona József Színház, február 22. 19:00
Lehet-e a bolyongás életforma, vagy előbb-utóbb muszáj hazamenni? Az utazás toposzát Homérosz segítségével járják körül az alkotók.
Mennyei hang! Budapest, Játékszín, február 22. 19:00
Igaz történet Florence Foster Jenkinsről, a világ legrosszabb és legboldogabb énekesnőjéről.
Tartuffe Budapest, Örkény István Színház, február 22. 19:00
„Óvakodjatok a farizeusok kovászától, vagyis a képmutatástól. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna.” Lukács evangéliuma 12. 1.-3.
12345678910
1 / 18 oldal
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.