Hírek
Sting is szerepel saját musicaljében
Sting is feltűnik a színpadon a The Last Ship című musical egyik szerepében a darab január 14-én kezdődött amerikai turnéján.
Cynthia Nixon leszbikus darabot rendez
A Tony-díjas Cynthia Nixon lesz a rendezője a Broadwayn bemutatásra kerülő Jane Chambers Last Summer at Bluefish Cove című színdarabjának.
V. Pajtaszínházi Szemle a Nemzeti Színházban
Ötödik éve folytatódik a vidéki amatőr társulatokat támogató Pajtaszínház program, melynek keretében a színjátszókörök január 25-én és 26-án a budapesti Nemzeti Színházban, a Pajtaszínházi Szemlén kapnak bemutatkozási lehetőséget.
Egy előadás, amiben az ujjak a táncosok
Ha bárki feltenné nekünk a kérdést, hogy lehet-e valódi színházi élmény egy olyan előadás, amiben csak a szereplők kezei és ujjai látszanak, valószínűleg bennünk is felmerülne a kétség. A belga Kiss and Cry Collectif Cold Blood című, mini-díszletek közt előadott és élőben kivetített előadása azonban valóban lélegzetelállító.
Egy bécsi zsidó családról szól Tom Stoppard legújabb drámája
Január 25-én mutatják be Tom Stoppard legújabb színdarabját a londoni Wyndham’s Theatre-ben. A Leopoldstadt című darab egy bécsi zsidó közösségben játszódik.
Ismét Vendégváró Fesztivál a Bethlen Téri Színházban
A határon túli kulturális szervezetekkel együttműködésben a Bethlen Téri Színház nyolcadik alkalommal rendezi meg a Vendégváró Fesztivált.
Egy 2014-es darab megjósolta Harry herceg lemondását
Harry herceg és Meghan Markle a napokban jelentették be Instagram-oldalukon, hogy visszalépnek uralkodói tevékenységüktől és dolgozni fognak, hogy anyagilag is függetlenné váljanak. Megdöbbentő lépésük gondolatával már Mike Bartlett író is eljátszott King Charles III (III. Károly király) című színdarabjában.
Londonban különleges színházi előadás készül a Ki vagy, doki? című sorozatból
Helyspecifikus, úgynevezett „immerzív” színházi előadás készül a Ki vagy, doki?, azaz Doctor Who sorozatból Londonban.
Musical készül Andrew Lloyd Webber életéből
A ma élő leghíresebb és legsikeresebb színházi zeneszerző, Andrew Lloyd Webber életéről készül musical a New Jersey-beli Paper Mill Playhouse-ban, melynek világpremierjére január 30-án kerül sor.
Közösségi színházi játék a másságról
Állj bele! címmel közösségi színházijáték-sorozatot indít az Orlai Produkciós Iroda, melynek középpontjában az előadásaik által felvetett tabutémák állnak.
Játék
Amikor egy elit ejtőernyős tűzoltó és csapata kiment három gyereket egy égő házból, meg kell oldaniuk a rájuk bízott gézengúzok szórakoztatását, miközben gondoskodniuk is kell róluk.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.