Hírek
A tolvaj szarka a Várkert Bazárban 2017. április 18., 20h
Elsőként a Várkert Bazár csatlakozott a közép- és a kelet-európai régióban az All’Opera sorozathoz, ami Itália legnevesebb operaházainak produkcióit juttatja el világszerte a mozivásznakra.
Semmi konferencia vidéken is!
Tavasszal több vidéki nagyvárosban is bemutatásra került a Kiscsillag zenekar és Földes Eszter színművész közös dalos színházi előadása, a Semmi Konferencia.
Színházi világnap március 27.
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet hívta életre, és 1962 óta tartják meg március 27-én annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának az évadnyitója.
Irén, te édes! - Díjátadó gálaest Madách, március 24., 21h
Almási Éva, a nemzet színésze alapítványt hozott létre, amely minden évben díjat adományoz Psota Irén tiszteletére annak a színpadi sokszínűségét és tehetségét bizonyító színésznőnek, akinek kiemelkedő képességei Psota örökségéhez méltónak bizonyulnak.
„Tiltott határátlépés” Falusi Mariannal
Március 28-án a Rózsavölgyi Szalonban mutatják be Falusi Mariannal Agota Kristof Kossuth-díjas, magyar származású svájci író Az analfabéta című önéletrajzi művét.
Bezár az Operaház
A színpadtechnika és a gépészet régóta esedékes, kilenc hónapon át tartó felújítása miatt az évad végén bezáró Operaház szeptemberben nem nyitja meg kapuit.
80 éves a nemzet színésze, Király Levente
Király Levente Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a vidéki színművészek közül az első, aki a nemzet színésze lett. A Szegeden töltött több mint fél évszázad alatt – saját szavai szerint – jóformán mindent eljátszott, éppen csak operát nem énekelt.
Elkezdődtek a Passió XXI. próbái Bemutató: április 9-én
Március 6-án, olvasó- és énekes próbát tartott a Passió XXI. stábja. A következő öt hétben Alföldi Róbert rendező víziója napról napra bontakozik majd ki, és április 9-én, Virágvasárnap az Aréna különleges játékterében már a nézők is részesei lehetnek a misztériumnak
Elhunyt Gyimesi Pálma színművész
Életének 95. évében, hosszan tartó, méltósággal viselt betegségben meghalt Gyimesi Pálma, a Vígszínház színművésze - tudatta a színház pénteken az MTI-vel.
A Hókirálynő ösvényén - Felnőttmese a Hunniában Hunnia Bisztró, március 21., 20:30
Volt egyszer egy kisfiú és egy kislány... Valahol, északon. Volt két rózsájuk. Meg egy régi szánkó... Aztán sok-sok hó. Fehérség. Hó és jég, és utak, amelyek ebbe a fehérségbe vezettek... Vagy el ettől a fehérségtől. És volt egy tükör - ami szilánkokra tört. És ebből aztán nagy-nagy baj lett...
6789101112131415
10 / 76 oldal
Játék
Az előadás a belső világunk és a külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.