Interjú
Időnként leszakad a lábuk… – Interjú Spiegl Annával és Krisztik Csabával A Budapest Bábszínház és a Szkéné művészeivel a 6. Színházak Éjszakája alkalmából beszélgettünk
Egy bábszínésszel és egy táncos-színésszel beszélgettünk testi és lelki kihívásokról, alkotófolyamatokról, technikákról, felnőtt és gyerekelőadásokról.
Időutazó vígopera, benne magunkra ismerhetünk – Interjú Hábetler Andrással
Hábetler András ezúttal operát rendezett, mégpedig a Figaro házasságát, amelyet a Városmajori Szabadtéri Színpadon mutattak be.
Interjú Balázs Zoltánnal
A közönség és a szakma részéről gyakran elhangzik, hogy a fiatalok között kevés az igazán tehetséges színész, rendező. Beszélgetőpartnerem, Balázs Zoltán, a Bárka Színház tagja üdítő kivétel, hiszen mind a két területen maradandót alkot. A munka számít.
Interjú Balogh Erikával
Vannak olyan színészek, akik tehetségüket hamar megvillantják, de sokukból sohasem lesz állócsillag. Beszélgetőtársam az ellenkező utat járja be. Fokról fokra, lépésről lépésre haladva egyre nagyobb és nehezebb szerepeket játszik el, kitűnően. Vendégünk Balogh Erika, a Kecskeméti Katona József Színház művésze.
Interjú Bocsárdi Lászlóval
Az Örkény István Színház január 14-én mutatta be Euripidész, Szophoklész Élektra című tragédiáját. Az előadást vendégként Bocsárdi László, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház igazgatója állította színpadra. Vele beszélgettem.
Interjú Csányi Sándorral
Megint eltelt egy esztendő, így színházszerető kedves olvasóink ismét szavazhattak kedvenceikre. Ezúton is köszönjük voksaikat, mely szerint 2005 legkedveltebb színésze a Radnóti Miklós Színház fiatal művésze, Csányi Sándor lett.
Interjú Ladjánszki Mártával, a L1danceFest művészeti vezetőjével
Ladjánszki Márta mesél a fesztivál célkitűzéseiről, a kortárs tánc nemzeti sajátosságairól és a fesztivál idei programjáról.
Interjú Lengyel Katalin koreográfussal
Lengyel Katalin dolgozott már a világ minden táján, és most a szeptemberi L1dandceFesten is szerepel egy projektje.
Interjú Lengyel Tamással
Lengyel Tamás. A nagyközönség a tv2 Jóban-rosszban kórház-sorozatának charme-os Zólyom Ivánjaként ismerte és szerette meg ezt a smaragdzöld szemű fiatalembert. A nagy ívű színpadi alakításairól is híres, idén 29 éves színművész biciklivel érkezett az interjúra...
Interjú Michael Patrick Gallagherrel
A Gallagher- családban nem kellett a gyerekeket pályaválasztási tanácsadóhoz küldeni, nemes egyszerűséggel oldották meg a kérdést: mind a négy testvér profi ír sztepptáncos lett, és a legnagyobb ír tánc show-kkal turnézták körül a világot (Riverdance, Lord of the Dance)...
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.