Interjú
Sas-hegy után a Himalájára - Pelsőczy Réka
Egy elegáns társaság valami furcsa, külső erő hatására nem tud kimenni egy szobából. És nem is akar. Napokig? Hetekig? Buńuel Öldöklő angyal című filmje ezúttal a Károlyi-palota dísztermében kel életre. A színpadi adaptációt (Magyarországon először) Pelsőczy Réka rendezi.
A Sátán és csapata
A vidéki színházak budapesti vendégjátékát a fővárosi publikum megkülönböztetett figyelemmel kíséri, hiszen ez majdnem mindig csak egy estére szól.
Sokszínűség és műhelymunka - Szögi Csaba
A Közép-Európa Táncszínház 2009-ben ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Ebből az alkalomból a táncszínház igazgatójával és művészeti vezetőjével, Szögi Csabával beszélgettünk.
Sokszorosan kitüntetve - Interjú Fullajtár Andreával
1996 október 13-án a Kamrában bemutatták Csalog Zsolt Csendet akarok című monodrámáját. A darab egy lecsúszott, középkorú, hajléktalan családanya személyes tragédiájának története...
Somorjai Enikő Coppélius mester élethű babájának bőrébe bújik
A Magyar Nemzeti Balett társulatának balettművésze szerint ez egy nehéz, erős technikát kívánó szerep.
Sorsszerű ajándék - Szakácsi Sándor
A hazai színjátszás kiemelkedő, különleges alakja, öntörvényű, de hiteles művész. A Súgó beszélgetőpartnere Szakácsi Sándor.
Súlya van, hogy figyelnek rám - Tenki Réka
Másfél éve végzett Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában, azonnal a Katonába szerződött. A POSzT zsűrije és az ország színházi kritikusai szerint is ő volt tavaly a legígéretesebb pályakezdő. Mindezek ellenére Tenki Réka inkább kételkedik. Legfőképp saját magában. És elkezdett gitározni tanulni, mert még jól jöhet.
(Sw)ingerküszöb - Tasnádi István
A rendezőt kérdeztük új darabjáról, mely egy swingerklubban játszódik.
Szabadulóművészet - Schilling Árpád
Nyitány: utcai installációk március 8-15. Első felvonás: A Gödör. Első rész: a Temető című interaktív kiállítás március 20. és 29. között éjjel-nappal ingyenesen látogatható az Erzsébet téri mélygarázsban, a József Attila utca felőli kapun keresztül. Második rész: turnusokban ingyenesen látogatható, installáció a Gödör Klub nagytermében, március 27-től április 4-ig, vagyis a Színházi Világnaptól a Felszabadulás napjáig.
A szavak közti csend forradalma - Robert Steijn
A PROPAGANDA! c. szokatlan előadásról beszélgettünk az egyik rendezővel, Robert Steijnnel.
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.