Látvány
Szinkronszínház
Egyszerre provokatív és nosztalgikus gesztus a TÁP Színház ötórás, már-már képzőművészeti előadása, az Utas és holdvilág, amely 2018-ban elnyerte a legjobb független színházi előadásnak járó díjat a Színházi Kritikusok Céhétől.
Molière a boncteremben
Fekete Anna díszlete nem jósol szép jövőt: egy erjedő hullaházban találkozik össze a négy kultikus Molière-figura, A mizantróp Alceste-je, Don Juan, Tartüffe, illetve A fösvény Harpagonja.
Az ajtót mi zárjuk magunkra
Karakteresen szólal meg Peter Weiss Marat/Sade-ja az Ódry Színpadon Kovács D. Dániel rendezésében, ehhez a markáns befogadásélményhez pedig jelentősen hozzájárul Horváth Jenny abszurd és a realizmus határán igencsak izgalmasan billegő díszlet- és jelmezvilága.
Téboly Aprajafalván
Szuggesztív, egyedi és lenyűgöző látványvilág jellemzi a Radnóti legújabb, egyben az évad utolsó bemutatóját, a Zsótér Sándor által rendezett Kakukkfészek című előadást.
Látványos éjszaka
Jászberényi Sándor Libri-díjas novelláskötetét adaptálta Szabó-Székely Ármin az Örkény Stúdió kicsi színpadára.
Báb és animáció kéz a kézben
Ascher Tamás első bábelőadását rendezte meg és mutatta be januárban a Budapest Bábszínházban. A Neil Gaiman Coraline című gyermekkönyvéből készült vizuálisan is nagyon izgalmas előadást Gimesi Dóra adaptálta igényesen színpadra.
Játék
A tavalyi nagy siker után a Budapest Varieté idén a Káprázat és Humor című új műsorával jelentkezik.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.