Tánc
Hét különleges táncelőadás a SŐT7 keretében Budapest, Bethlen Téri Színház, november 16 - 24.
Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivált a hetedik kerületben.
Virtus Budapest, Nemzeti Táncszínház, november 22. 19:00
A Duda Éva Társulat darabja nemcsak témájában, de formai megoldásaiban is izgalmas művészeti vizekre evez; a Virtus bemutatja, miképp tud együtt lüktetni a színházi térben a kortárs tánc, az élő zene és az underground cirkusz.
Bekecs Néptáncegyüttes: Legendák kertjében Budapest, Hagyományok Háza, november 24. 11:00
A Hagyományok Háza családi programja felhőtlen szórakozást ígér a család minden tagja számára. A néptáncos elemekből építkező gyermekelőadások a mesék birodalmába repítik kis nézőinket, az előadást követő kézműves-foglalkozás és táncház pedig közös szórakozásra ad lehetőséget.
Szólók Budapest, MU Színház, november 25. 20:00
Három előadó szólójelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk.
Igaz történet alapján 12-14 éveseknek! Budapest, Nemzeti Táncszínház, november 26. 10:30
A felső tagozatos korosztály számára kínál a Nemzeti Táncszínház mint helyszín és mint alkotó izgalmas lehetőséget krízishelyzetek feldolgozására egy komplex táncszínházi nevelési program keretében.
Délibáb Budapest, MU Színház, november 28. 16:30
Miként határoznak meg minket a ránk hagyományozott kulturális és politikai ideák? El tudjuk-e engedni a gyerekkor fullasztó emlékeit? Van-e hatalmunk önmagunk fölött?
Magritte Budapest, Nemzeti Táncszínház, november 28. 19:00
A PR-Evolution Dance Company új koreográfiával lép a közönség elé, melynek címe a híres festőre utal.
United Space of Ambivalence Budapest, Trafó, november 28. 21:00
Mészáros Máté produkciójában az alkotók a testet dinamikus tárgyként közelítik meg: nem érez, nem keres, csak mozog, végrehajt.
Mint egy táj Budapest, MU Színház, november 29. 13:00
Bár a cím békés jelzésnek tűnik, Pataky Klári alkotása mégsem egy könnyű habos torta. Emészteni kell, mert komoly kérdéseket tesz fel. Tényleg elmagányosodunk? Tényleg szélsőségesen egocentrikus lett a világunk?
Loop Pool Budapest, Bethlen Téri Színház, november 29. 15:00
Egy évnyi intenzív kutatás, tanulás, olvasás, táncolás után tér vissza Stern Lili új darabjával.
Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.