Tánc
Léthatár Budapest, Nemzeti Táncszínház, február 21. 19:00
Körben jár a kismadár, repülni nem tud, lóg a szárnya, bár fellegek s az ég a vágya, ábrándja mégis földre száll… (részlet: Zachár Lóránd)
Utópia Budapest, Trafó, február 25. 20:00
Az emberi dolgok legmélyén végtére is egyformák vagyunk: szeretünk, hiszünk, örülünk, csalódunk. Éppen ezért kell együtt felfedeznünk határainkat, és végre valahára átlépnünk őket.
Szólók Budapest, MU Színház, február 26. 20:00
Három előadó szólójelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk.
Sóvirág Budapest, Vígszínház, március 4. 19:30
Egy 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje. Éva szenvedélyes öröm-kereső, Emese folyton mindenkit meg akar váltani.
Sleeping Beauty Project Budapest, MU Színház, március 13. 20:00
Az előadás a belső világunk és a külső valóság közötti átmeneti térbe invitálja a nézőt. A saját virtuális performanszunk megélése és átélése valósulhat meg a nézők találkozása és kapcsolódása révén.
Délibáb Budapest, MU Színház, március 17. 20:00
Miként határoznak meg minket a ránk hagyományozott kulturális és politikai ideák? El tudjuk-e engedni a gyerekkor fullasztó emlékeit? Van-e hatalmunk önmagunk fölött?
#ORFEUSZ #EURÜDIKÉ Budapest, Vígszínház, március 22. 19:30
A görög mitológia híres dalnoka ezúttal a digitális pokolba száll alá, ám sehol sem találja a szeretett nőt: a világ megváltozott ritmusa túl sokat ragadott el kettejükből.
United Space of Ambivalence Budapest, Trafó, március 29. 20:00
Mészáros Máté produkciójában az alkotók a testet dinamikus tárgyként közelítik meg: nem érez, nem keres, csak mozog, végrehajt.
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.