Napi ajánló
Én, Pán Péter Finding Neverland, angol-amerikai filmdráma, 111 perc, 2004 HBO, április 24. 04:15
Néhol mókázós, néhol szívszorító, de velejéig igazi mese egy bolondos íróról, gyerekekről, a csodák létezéséről és a bennük való hit hatalmáról. Az univerzális Pán Péter toposz születésének kerettörténete vászonra fektetve, de szerencsére ennél jóval messzebbre röpít.
127 óra 127 Hours, amerikai-angol filmdráma, 94 perc, 2010 Paramount Channel, április 24. 04:20
Néhány túrázón már akkor is úrrá lesz a halálfélelem, ha az alufóliába tekert szalonna eltűnik a hátizsákjából. Ha pedig kétpercenként nem lát turistajelzést, rögtön a Blair Witch Project egyik szereplőjének érzi magát.
Robinson Crusoe kalandos élete Robinson Crusoe, amerikai kalandfilm, 82 perc, 1997 aMC, április 24. 06:15
Íme, egy szerencsétlen fiktív hős, aki az újabb és újabb filmes adaptációknak köszönhetően több megaláztatáson ment keresztül, mint Tarzan, Frankenstein és Robin Hood együttvéve. Mindemellett messze nem ez a legzsérebb Crusoe-adaptáció.
Star Trek - Nemezis Star Trek - Nemezis, Amerikai fantasztikus akciófilm, 111 perc, 2002 Film+, április 24. 07:30
Jézusom! Abban biztos vagyok, hogy megvan ez a film, de én azt hittem, láttam is, ám most, elolvasva a tartalmát semmi sem rémlik az egészből! Gyorsan összefoglalom azért, hátha az segít.
Az elnök zsoldosa 2.: Végveszélyben The President's Man: A Line in the Sand Mozi+, április 24. 07:55
„Mikor a láncfűrészes sorozatgyilkos aludni megy, mindig megnézi, az ágya alatt nincs-e ott Chuck Norris.” Nincs mese, Az elnök zsoldosa 2. azokkal is megértette a Chuck Norris-viccek mibenlétét, akik mindeddig értetlenül álltak a szakállas igazságosztóról szóló tréfák előtt.
Tenenbaum, a háziátok The Royal Tenenbaums, amerikai vígjáték, 2001, 110 perc HBO, április 24. 09:25
Szinte látom magam előtt, ahogy a Tenenbaum stáblistáját nézve többen lemondóan legyintenek: már megint egy benstilleres, owenwilsonos vígjátéknak csúfolt valami. A legyintgetőknek kivételesen nincs igaza.
Austin Powers: Aranyszerszám Austin Powers in Goldmember, Amerikai vígjáték, 2002 Mozi+, április 24. 09:55
Akármilyen irritáló is maga Mike Myers a hülye gesztusaival és bugyuta kanadai képével, a még nála is idiótább Austin Powerst, őfelsége titkolt ügynökét nagyon kitalálta...
Felforgatókönyv Stranger Than Fiction, Amerikai vígjáték, 2006 Paramount Channel, április 24. 09:55
A Felforgatókönyv az elmúlt évek egyik legkellemesebb filmes meglepetése, és ezt a meglepetést két tényező okozza.
16 utca 16 Blocks, német-amerikai akciókrimi, 2006, 91 perc aMC, április 24. 10:30
Ha csak a neveket nézzük, akár jó film is lehetne a 16 utca. Mert ugye itt van Richard Donner, a Halálos fegyver- sorozat, az Ómen és a Superman rendezője, a főszereplő Bruce Willis és a pikáns íz kedvéért a brooklyni rapper/színész Mos Def. Csak azt nem értem, mit keres a tévében kilenc hónappal a hazai bemutató után?
Kőkemény család The Family Stone, Amerikai vígjáték, 2005 Mozi+, április 24. 11:55
Egyszerű matematikai törvényszerűség: ha elég tehetséges és/vagy jól ismert színészt eresztesz egymásnak, abból olyan nagyon rossz film nem kerekedhet.
Az utolsó mohikán The Last of the Mohicans, amerikai kalandfilm, 1992, 112 perc aMC, április 24. 12:35
Ha emlékezetem nem csal, kamaszkoromban inkább Abbás voltam mint Boney M-es, de arra viszont határozottan emlékszem, hogy Karl Mayos voltam, és nem J. F. Cooperes. Az én hőseim Winnetou és Old Shatterhand voltak, nem Bőrharisnya és Csingacsguk. Michael Mann (Miami Vice, Collateral - A halál záloga) rendező is valahogy így lehetett ezzel, hiszen 49 éves korában, kizárólag a film kedvéért rágta át magát Az utolsó mohikánon.
Bean - az igazi katasztrófafilm angol-amerikai vígjáték, 90 perc, 1997 Sony Movie Channel, április 24. 13:20
Meglehet, hogy humorérzékem alapos karbantartást igényelne, de személy szerint Rowan Atkinsont világéletemben vicces figurának tartottam, legyen szó Fekete Viperáról, Fowler felügyelőről, vagy éppen elsőszámú karakteréről, Mr. Beanről. Ugyanakkor az ellentábort is meg tudom érteni. (Kivéve persze, ha mindeközben a Jóbarátokat akár minimális szinten is humorosnak tartják.)
Cool túra Road Trip, Amerikai filmvígjáték, 90 perc, 2000 Cinemax, április 23. 00:25
Tom Greent (Charlie Angyalai) az Eszement Freddyben már láthattuk, amint egy hatalmas lópéniszt markolászott. Ezúttal nem megy ilyen messzire, de azért egy egeret lenyel.
Kísértés két szólamban The Fighting Temptations, Amerikai vígjáték, 115 perc, 2003 Paramount Channel, április 24. 14:25
Álomfilm tiniknek! Azt hiszem, ez a Bejonsz valami énekes, azok könnyen a vászonra kerülnek. A másik híres, Kuba (Darrin Hill) New Yorkban dolgozik egy reklámügynökségnél, de nem igazán becsüli meg honfitársaink álomállását, ezért kifelé tendál a piacról.
A bosszú jogán Seeking Justice, amerikai thriller, 105 perc, 2011 aMC, április 24. 14:50
A lelkes angoltanár, Will Gerard boldogan él zenész feleségével, Laurával. Mindennapjaik legstresszesebb pillanatait az okozza, ha lángra kap a szűzérme a kerti grillen. Az idilli mindennapoknak azonban vége szakad, mikor Laurát egy éjjel megerőszakolják.
Jelek Signs, amerikai film, 2002, 97 perc HBO 2, április 24. 15:55
"A Jelek régi magyar személynévből származó férfinév. A név török eredetű, az elig szóból származik; jelentése uralkodó, kormányzó, király. Rokon nevek: Üllő, Ellák."(Wikipédia) De most nem erről lesz szó.
Mindörökké Batman Batman Forever, amerikai fantasztikus film, 121 perc, 1995 Film+, április 24. 16:30
Joel Schumacher iránti minden tiszteletünkkel sem mondhatunk mást, mint hogy az általa jegyzett két Batman film tragikusra sikeredett. És bármily paradox is, Val Kilmerrel a főszerepben a Mindörökké Batman a nézhetőbb darab.
I.Q. – A szerelem relatív I. Q., amerikai romantikus vígjáték, 95 perc, 1994 Paramount Channel, április 24. 17:00
Ha valamely apokaliptikus pillanatomban arra készülődöm, hogy megnézzek egy romantikus filmet Meg Ryan főszereplésével, első mozzanatként áramtalanítom a tévé közelében lévő elektromos berendezéseket. Aztán jöhet a felmosóvödör.
X-Men: Az elsők X-Men: First Class, amerikai akciófilm, 132 perc, 2011 HBO 3, április 24. 17:05
Az X-Men-széria első epizódja óta laikusok részéről megannyi teória látott napvilágot arról, hogy hogyan is jöhetett létre egy extravagáns mutánsokat tömörítő szervezet. Az elmélet, miszerint a megboldogult Budapest Televízió aulájában futottak össze, megdőlni látszik.
Támad a Mars! Amerikai akcióvígjáték, 96 perc, 1996 Sony Movie Channel, április 24. 17:10
Mi lenne, ha marslakók egy csoportja megérkezne a Földre? Ebben a világsztárok tömegeit felvonultató komédiában a földlakók oly agyamenten és érdektelenül szemlélik ahogy a másik bolygóról érkező, apró kis zöld lények betörnek mindennapjaikba, hogy az nemcsak példanélküli, hanem elképesztően mulatságos is.
Avatar Avatar, amerikai sci-fi, 166 perc, 2009 Mozi+, április 24. 17:25
A közhiedelemmel ellentétben nem aprajafalva az egyetlen hely, ahol a lakosság hupikékben pompázik. Ilyen például a Pandora nevezetű bolygó is, ahol az állampolgárokat némileg komolyabb veszély fenyegeti, mint egy kopasz fazon lepkehálóval.
Életben maradtak Alive, Amerikai filmdráma, 127 perc, 1993 Cinemax 2, április 24. 18:25
1972-ben október 13. péntekre esett. Ezen a napon zuhant le az Aeroflot Iljusin-62 típusú gépe Moszkva közelében. (71-ben és 73-ban is ugyanezen a napon zuhant le egy-egy Aeroflot gép.) A balesetben 176 vesztették életüket. Szintén ezen a napon az uruguayi légierő gépe - fedélzetén egy rugby csapattal - kényszerleszállást hajtott végre az Andokban.
Hivatali patkányok Office Space, amerikai vígjáték, 89 perc, 1999 Paramount Channel, április 24. 19:00
Ki gondolta volna, hogy Beavis és Butthead szülőatyja, Mike Judge valaha olyan produkcióra adja a fejét, melyben háromdimenziós karaktereket kell instruálnia? Ráadásul emberek milliói tudnak majd velük maximálisan azonosulni?
Men in Black - Sötét zsaruk 2. Men in Black II, színes, amerikai akciófilm, 2002 Sony Movie Channel, április 24. 19:15
1997-ben a moziközönségnek rá kellett jönnie, hogy mindennapi világunkban az egyik legjobban hasznosítható filmes tárgy bizony nem más lenne, mint a memóriatörlő kézistroboszkóp. Most komolyan, van olyan, aki egyszer sem tudná hasznát venni? Na, ugye?
Mátrix Matrix, Amerikai akciófilm, 1999 VIASAT3, április 24. 21:00
Amikor a filmet a magyar mozikban vetítették, alig ült be rá valaki, majd hirtelen mindenki kultuszdarabként kezdett rá hivatkozni.
A Nap könnyei Tears of the Sun, amerikai akcióthriller, 121 perc, 2003 Mozi+, április 24. 21:00
Mint azt a John Rambóból megtanulhattuk, a misszionáriusok védelmezői jobbára olyan arcok, akik csak nagyon elvétve idézgetnek a Bibliából, és egyenesen képtelenség velük teológiai vitákba bonyolódni.
Ponyvaregény Pulp Fiction, Amerikai filmszatíra, 154 perc, 1994 Cinemax, április 24. 21:50
2004 végén felröppent a hír, hogy Tarantino esetleg belevág a Ponyvaregény 0. részének forgatásába. John Travolta szellőztette meg a dolgot a Velencei Filmfesztiválon, ahol egy olasz lapnak nyilatkozva azt is elmondta, hogy ő természetesen ismét Vincent Vegát alakítaná a filmben.
Kiképzőtábor Film+, április 24. 23:15
Nathan West őrnagy az Egyesült Államok különleges osztagának egyik elit egységét vezeti. Az őrnagy módszerei hatékonyak, de heves vérmérséklete miatt katonái sutyiban telesírják párnájukat éjszakánként.
Muriel esküvője Muriel`s Wedding, Francia-ausztrál romantikus vígjáték, 101 perc, 1994 Film Cafe, április 24. 23:30
Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él.
A Büntető The Punisher, ausztrál akciófilm, 89 perc, 1989 Mozi+, április 24. 23:30
A visszavonult szuperügynökök élete sosem egyszerű. Hiába szórólapoznak immár csirkejelmezben gyorsbüfék előtt, hamarosan megcsörren a telefon, és egy búgó hang emlékezteti őket: egykor püspöklila zakós drogbárók garmadáját kapták puskavégre.
A Sárkány útja The Way of the Dragon - Meng long guojiang, Hongkongi akciófilm, 94 perc, 1972 Film Mánia, április 24. 00:05
Ebből a filmből kiderül, hogy nem minden kínai egy „brúklí”, én mégis mindig megnézem az ökleit a sorban előttem mélázó ferdeszeműnek, mielőtt hátrazavarom a sor végére nézelődni. A palacsinta várva is finom.
Démonok között The Conjuring, amerikai horror, 112 perc, 2013 RTL Klub, április 24. 00:25
Az amerikai mintacsalád beköltözik egy gyanúsan olcsón vásárolt hodályba. Hasonló helyzetben máris nyilvánvaló, hogy új lakhelyük szörnyű titkokat rejteget: vagy egy elátkozott menyéttemetőre épült, vagy valaki költséghatékonysági okokból lemészárolta az egész családját...
D-Tox D-Tox, Amerikai-német akció-thriller, 92 perc, 2002 aMC, április 24. 01:10
Sic transit gloria mundi - és ez a sokat emlegetett mondat szabad fordításban nem azt jelenti, hogy Glória betegen utazik a világbajnokságra, hanem azt, hogy nahát, Sylvester Stallone mekkora sztár volt, most meg tessék, ezt a filmjét ki sem hozták a magyar mozikban.
Kéz-őrület Idle Hands, Amerikai thriller, 85 perc, 1999 Cinemax, április 24. 02:05
Ismeretlen thriller gyilkoló kézzel, csodás! Anton, (thrilleres név!) a céltalanul lézengő srác arra ébred, és éppen Halloween reggelén, hogy szülei már az ablakban, és vér a mindenhol. Ez csak egy sorozatgyilkos lehet!
Az ígéret megszállottja The Pledge, Amerikai film, 118 perc, 2001 Paramount Channel, április 24. 02:35
Egy újabb sztárgárda, ami ráadásul nagyon ígéretesnek ígérkezik, pláne, hogy rendezőként Sean Penn neve nyugtat meg.
Alkonyattól pirkadatig From Dusk Till Dawn, Amerikai horror, 108 perc, 1996 HBO, április 24. 02:35
Az eredeti tervek szerint Tarantino rendezte volna a filmet, de végül megelégedett az egyik főszereppel. A forgatókönyvet viszont Tarantino írta...
Vanília égbolt Vanilla Sky, amerikai misztikus film, 2001, 135 perc Cinemax, április 24. 03:40
"A Vanília égbolt számunkra olyan, mint megcsinálni egy nagyszerű dal feldolgozását. Tisztelettel adózunk a filmnek (Nyisd ki a szemed), ám egyben azt is reméljük, hogy saját árnyalatokkal és értelmezésekkel gazdagíthatjuk." (Paula Wagner, a film producere)
Filmek a TV-ben
18:10
Rakoncátlan célpont
angol vígjáték, 2009
18:15
Derült égből
német krimi, 2017
18:20
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:25
Életben maradtak
amerikai katasztrófafilm, 1993
18:55
Zsenikém - Az ügynök haláli
amerikai akcióvígjáték, 2008
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:03
Pat, a kutya
2017, 41. rész: Hipnózis
04:04
Gombby zöld szigete
I. évad, 3. rész
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 20. rész: A Jó, a Rossz és a Ud 1. rész
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, 102. rész: Lángelme
04:10
Pat, a kutya
2017, 42. rész: Náthás nyomozó
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.