Napi ajánló
A repülő tőrök klánja Shi mian mai fu, Hongkongi-kínai film, 2004 aMC, január 23. 13:50
A Repülő tőrök klánja valójában egyszerre egzotikus mese, krimi, politikai thriller, nagyszabású kosztümös történelmi kalandfilm és harcművészeti eposz, meg legfőképp szerelmes történet.
Szellemirtók Ghostbusters, Amerikai vígjáték, 94 perc, 1984 Cinemax, január 23. 15:00
A nagyon képzett értékítéletemről annyit, hogy ezt a filmet, - bár gyermekkorom egyik sokat emlegetett sztármozija volt - azóta sem voltam hajlandó megnézni. Ki néz ekkora hülyeséget? - kérdeztem magamtól már 12 évesen, de azóta sem találtam meg rá a választ, igaz, nem is kerestem Indiána Dzsoni módjára.
Véres játék Bloodsport, amerikai akciófilm, 92 perc, 1988 Mozi+, január 23. 15:00
Avagy a Van Damme-életmű talán legjelentősebb darabja. Még ha mindezt nem is igazolta más, mint hogy a bemutató idején meghatványozódott az óvodások és a kisiskolások által elkövetett tettleges bűncselekmények száma.
Legyőzhetetlen Invincible, Amerikai életrajzi filmdráma, 2006 HBO 3, január 23. 15:50
Az ember mindig kicsit – vagy erősen? – szkeptikus a heroikus amerikai sportfilmekkel szemben, különösen, ha baseballról, vagy amerikai fociról van szó, amelyek nyakatekert szabályait egy európai már genetikailag kódolva sem érti.
Az őrület határán The Thin Red Line, amerikai háborús dráma, 1998, 170 perc aMC, január 23. 16:15
Az őrület határán az a háborús filmek között, ami az autók között a Jaguar. Sztárparádé ezerrel, gyönyörű melanéziai dalok, brutálisan szép felvételek, remekül megírt dialógok, tapintható feszültség, de minek is sorolom, mindenki látott már Jaguárt. Ja, és az is kiderül, hogy a japán tábornok, Todzso Hideki és az amerikai elnök, Roosevelt ürülékkel táplálkozik.
X-Men: Az ellenállás vége X-Men: The Last Stand, amerikai akcióthriller, 104 perc, 2006 Mozi+, január 23. 17:00
Xavier professzor jóvoltából a mutánsok megtanulják irányítani, és a jó ügy érdekében felhasználni képességeiket. Innentől fogva kinyílik előttük a konformizmus felé vezető út, a továbbiakban pedig ők is nyugodt szívvel járhatnak ételhordóval főzelékfalóba…
Törvényre törve Out For Justice, amerikai akciófilm, 91 perc, 1991 Film+, január 23. 17:10
„Levágom a fejedet és a torkodba húgyozok.” (Steven Seagal)… Igen, kérem, a copfos mimikamester ezúttal sem Micimackó és Róbert Gida oldalán baktat a Százholdas Pagony mezein. Ellenkező esetben sok gyermek fakadna sírva.
A hal neve: Wanda A Fish Called Wanda, amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 1988 Film Mánia, január 23. 18:55
Azzal remélhetőleg mindenki tisztában van, hogy a Monty Python csoport feloszlásával nem ért véget a tagok közös pályafutása. Örökérvényű, illetve kevésbé emlékezetes vígjátékokban (és mesefilmekben) többször is feltűntek egymás mellett.
Robbanásveszély Robbanásveszély, amerikai akciófilm, 96 perc, 1998 Film+, január 23. 19:00
Ezennel szeretnék hangot adni abbéli felháborodásomnak, hogy egyes abcúg poéngyárosok Chuck Norris-szal és Steven Seagallal ellentétben rendre megfeledkeznek Dolph Lundgrenről, mint filmes témájú viccelődéseik potenciális céltáblájáról.
Mortal Kombat amerikai fantasztikus kalandfilm, 95 perc, 1995 Mozi+, január 23. 19:00
Az arcade populáció tagjai közül ki ne emlékezne a 90-es évek legvéresebb verekedős videójátékára. Túlzás nélkül állíthatjuk: a Mortal Kombat hatására néhány fiatal többször csapolta meg a fater pénztárcáját, mint egy középhaladó heroinista.
Hazárd megye lordjai: Irány Hollywood Dukes of Hazzard: Hazzard in Hollywood, amerikai akció-vígjáték, 120 perc, 2000 Sony Movie Channel, január 23. 19:00
A szóban forgó film nem összetévesztendő a 2005-ös remake-kel, ez ugyanis amolyan nosztalgikus(nak szánt) mozifilm a kultsorozat eredeti szereplőivel. Lásd még: Dallas Jockey visszatér és a Ewingok bosszúja című műveket.
Muriel esküvője Muriel`s Wedding, Francia-ausztrál romantikus vígjáték, 101 perc, 1994 Film Mánia, január 23. 21:00
Az utóbbi évek egyik legismertebb ausztrál filmje Murielről, a bátortalan, gátlásos és csúnyácska lányról szól, aki egy álmos, vidéki kisvárosban él.
Két és fél kém Undercover Blues, Amerikai vígjáték, 86 perc, 1993 Film Cafe, január 23. 21:00
Ez jó kis film, emlékszem. Valahogy ez a Kathleen örökké verekszik a filmjeiben, biztosan ütős csaj lehet. Jane Blue (ő) és férje (Dennis Quaid, általában főcowboy) , az ugyancsak szuperkém, Jeff egy különösen izzasztó helyzetben, egy izgalmas lövöldözés kellős közepén szerettek egymásba, és hamarosan úgy döntöttek, hogy nincs több hősködés, letelepszenek, és családot alapítanak.
Börtöncsapda Death Warrant, Amerikai akciófilm, 1990 Paramount Channel, január 23. 21:00
A belgáknak sok mindent köszönhet a világ, ez kétségtelen. Művészetrajongóknak itt van például Jan van Eyck, a képregényeseknek Tintin, az éheseknek a sült krumpli és a csoki, a filmrajongóknak meg a B kategóriás filmek törzsvendége, Jean-Claude Van Damme.
Vitathatatlan 2. Undisputed II: Last Man Standing, amerikai akciófilm, 93 perc, 2006 Mozi+, január 23. 21:00
Az első epizód ugyebár felfogható a Rocky lebutított sittes változatának is, ugyanakkor filmtörténetileg legalább akkora jelentőséggel bírt, mint egy Űrgammák epizód. Ugyanakkor, ha egyesek a Boa VS Pythonnak sem átallottak második részt készíteni, akkor jelen esetben milyen jogon is lepődnénk meg a folytatás tényén?
Feketék fehéren Recoil, amerikai akciófilm, 96 perc, 1998 SuperTV2, január 23. 21:00
A Farelly fivérek mellett Wayansék képezik azt a filmes családi vállalkozást, akik egyértelmű keresztesháborút hirdettek az intellektuális viccelődés mindenféle formája ellen. Csak míg előbbiek a hasmenéses-hányós poénok táptalaján is képesek voltak emlékezetes műveket alkotni, utóbbiak már a Horrorra akadva első két darabjával tanúbizonyságát adták tehetségtelenségüknek.
Watchmen: Az őrzők Watchmen, amerikai-angol akciófilm, 163 perc, 2009 Cinemax, január 23. 22:30
Létezik egy alternatív Amerika, ahol a 80-as években nagy valószínűség szerint nem mutatták be a Rocky IV-et. Így hát a polgárok nem lehettek fültanúi, amint a főszereplő Ivan Drago kiütése után kirobbantja a peresztrojkát.
Jurassic Park Jurassic Park, amerikai akciókalandfilm, 1993, 124 perc Paramount Channel, január 23. 23:00
Gyerekkorom legsűrűbben forgatott könyve - nem számítva persze Karl May regényeit és Illyés Gyula 77 magyar népmeséjét - Zdenek V. Burian Élet az ember előtt című könyve volt. Oly annyira lenyűgöztek Burian csodálatos dínó rajzai, hogy elhatároztam, ha törik, ha szakad paleontológus leszek. Sajnos mire a Jurassic Park kijött, lelkesedésem már alábbhagyott, de így is párás szemmel néztem Spielberg legelésző brontoszauruszait.
A sötétség határán Edge of Darkness, amerikai-angol thriller, 108 perc, 2010 Film+, január 23. 23:00
Rendőrségi berkekben Thomas Craven kifejezetten morcos, örökké barátságtalan nyomozó hírében áll. Konstans rosszkedvét csak az a tény enyhíti, hogy nemsokára találkozhat rég nem látott lányával. Szerencsére az ajándékban szánt aprósüteményt otthon felejti...
A jogász The Counselor, amerikai-angol thriller, 117 perc, 2013 SuperTV2, január 23. 23:30
Az ambiciózus ügyvéd megkéri barátnője kezét, ám jelenlegi vagyona még arra sem elegendő, hogy egy makkos cipős mulatószenészt kifizessen a lagzira. Mivel egyre inkább nyomasztja a gondolat, hogy az esküvőn nem lesz vonatozó násznép...
Gyilkos szerelem Lonely Hearts , Amerikai–német krimi, 2006 Film Cafe, január 23. 00:50
Martha Beck és Ray Fernandez az 1940-es évek végén Amerikában garázdálkodtak – a „Magányos szívek” gyilkosainak hívták őket, mivel áldozataikat, főleg egyedülálló nőket, az újságok társkereső rovatán keresztül cserkészték be, és miután elfogták őket, kivégzésükig merészségükkel és egymáshoz való ragaszkodásukkal hívták fel magukra a nagyérdemű figyelmét.
Véres munka Blood Work, Amerikai akcióthriller, 2002 Mozi+, január 23. 01:10
A Véres munka félig-meddig a hatodik Piszkos Harry-epizódnak is betudható, csak hősét nem Callahannek, hanem Terry McCalebnek hívják, és nem a San Fransiscó-i rendőségen, hanem az FBI-nál dolgozik - pontosabban onnan vonult vissza egy „munka közben” elszenvedett szívroham után.
A dolog The Thing, amerikai-kanadai horror, 102 perc, 2011 aMC, január 23. 02:00
A Carpenter-féle The Thing egyike volt azon horror-alapműveknek, melyet egy tökgyalu érzelmi töltetével rendelkező narrátor szövegével volt szerencsénk hallani 80-as évekbeli zúgvideózásaink alkalmával. Naná, hogy a hollywoodi hulladék-újrahasznosítás áldozata lett!
A hírhedt Infamous, amerikai filmdráma, 109 perc, 2006 SuperTV2, január 23. 02:00
Truman Capote, az Álom luxuskivitelben ünnepelt szerzője minden bizonnyal az egyik legkülönösebb figura a színes egyéniségekkel amúgy is teli New York-i művészvilágban. A homoszexualitását nyíltan vállaló író, aki különc öltözködése...
John Carpenter: Vámpírok John Carpenter: Vámpírok, amerikai horror, 107 perc, 1998 Film Cafe, január 23. 02:45
A világon aligha akad olyan érdekvédelmi szervezet, mely megfelelő mértékű elégtételt tudna kicsikarni a vámpírtársadalom számára az őket ért filmes megaláztatások miatt. Francis Ford Coppola Drakuláján, a Macskafogón, illetve az Interjú a vámpírral című filmen kívül aligha tudnék olyan művet említeni, melynek megtekintését követően egy hegyes szemfogú kópé nem ugrana fejest egy tehervagonra való fokhagymába.
Egyenesen át Flatliners, amerikai thriller, 115 perc, 1990 Mozi+, január 23. 03:00
A klinikai halál állítólag vegytiszta békebeli állapot, melyet az élők sorából esetleg Ziggy Marley turnéstábjának volt szerencséje megtapasztalni. A film tanulsága alapján azonban mi mégis megmaradnánk a stresszes realitások világában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pszichiáter a világ ellen
angol életrajzi dráma, 2017
18:10
A 25 éves átok
kanadai thriller, 2016 (feliratos)
18:10
Az ügynök halála
amerikai-német filmdráma, 1985 (feliratos)
18:55
A hal neve: Wanda
amerikai-angol krimivígjáték, 1988
19:00
Robbanásveszély
amerikai akciófilm, 1998
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
14:29
Tini titánok, harcra fel!
2013, 312. rész: Bébi kéz
14:30
Lego Friends
I. évad, 3. rész: Delfin mentő akció
14:32
Vészjosló varjú alkotóműhelye
I. évad, 6. rész
14:35
Ma-ma-mackók: Björn és Bucky
orosz animációs filmsorozat, Hogyan gyógyítsunk meg egy fát, 2015
14:35
Derült égből fasírt
2016, 107. rész: A milliomos majom
Játék
A kubai zongorista, aki jazzt játszik, de mégsem jazz-zongorista az egész világot elbűvölte különleges játékával.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.