Bp.
A Széchenyi Gyógyfürdő 116 éve nyitotta meg kapuit
Első pillantásra olyan kívülről, mint egy kastély. Egy barokkos kerten keresztül jutsz el a bejáratig, ott fogad egy nívós homlokzat, majd belépsz s elbűvöl a belső tér. Ha folytatod utad, akkor pedig tisztul tested-lelked a több mint százéves fürdő termeiben, a kisebb-nagyobb medencékben és gőzkabinokban.
Földtani Intézet és Múzeum – május 7.
A címben szereplő intézmény épp ezen a napon nyílt meg a közönség és a szakma számára a Lechner Ödön által tervezett épületben, csak éppen 119 évvel ezelőtt. Mit kell tudni az épületről, mi is folyik benne tulajdonképpen és mi a helyzet vele most?
Budapesti Nemzetközi Vásár egykor és ma
Ma nem is ezen a néven ismerik a fiatalabbak, mivel már számos szakmai alkiállítás nőtt ki az egykori hatalmas BNV-ből, melynek szintén megvoltak az előzményei a Városligetben. 1925. április 18-a az a jeles nap, amikor a szakmai vásárt a jól ismert Budapesti Nemzetközi Vásár névre keresztelték.
1915. március 1. – elindul az első pesti buszjárat
Felkelsz, letolod a reggeli rutint, üdén kilépsz a lépcsőházból, hajadba kap a szél a körúton, majd szokás szerint felszállsz a megfelelő buszra, amivel teljesen hétköznapi módon eljutsz a célpontra, sokszor a dugóban. De hogyan jutottunk idáig?
A nagyvásárcsarnok és további fiókcsarnokok megnyitása Budapesten – 1897
Február 15-én 122 éve nyitották meg a fővárosban a monumentális és nagyon modern Központi Vásárcsarnokot, valamint öt másikat is, emelve ezzel a város élelmiszerellátásának minőségét, fejlettségét és hangulatát is.
Budapest Napja – november 17.
A főváros, ez a hatalmas, lélegző, kulturális és társadalmi olvasztótégely 145 éve éppen ezen a napon állt össze abban a formában, ahogy ma is kinéz. Legalábbis az alapjait tekintve, hiszen ekkortól kezdett egyre nagyobbá és színesebbé változni az elkövetkezendő évek, évtizedek során.
Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.