heti ZÖLD
heti ZÖLD – Takarítás vegyszermentesen
Paradoxonnak tűnik, de egy normál takarítás közben az ember folyamatosan szennyezi a környezetét. Olyan ez kicsit, mint a szőnyeg alá söprés, vagy átdobni a szemetet a szomszédba, vagy egy társasház málladozó homlokzatán csak az üzlet portálja körüli részt kifesteni: látszatmegoldás.
heti ZÖLD – A textília négy élete
Igen, az anyagoknak több élete lehet, nem csupán kettő, hogy használat után rögtön gép- vagy felmosórongyként végezzék. Bár még az is jobb, mint válogatás nélkül egyenesen kidobni a kukába, ha már meguntad vagy kinőtted, esetleg kifogytad őket.
heti ZÖLD – Még menthető gépezetek
Lassan már az alsósok is tudják, mi az a beépített amortizáció. 20 éve még olyan háztartási gépeket és szórakoztató elektronikai cikkeket vettünk, amik bírják például máig, jelenleg meg 5 év alatt kifittyen egy-egy, kisebb-nagyobb szerkentyű. Nem sírjuk vissza a múltat, de okosabbak lehetünk, mint 5 éve.
A vizes élőhelyek napja – február 2.
1971-ben ezen a napon írta alá 18 ország képviselője a Ramsari Egyezményt az iráni városban, melynek hivatalos neve: „Egyezmény a nemzetközi jelentőségű vizes területekről, különösen mint a vízimadarak tartózkodási helyéről".
heti ZÖLD – Kidobott ételek
Iszonyatos számok olvashatóak arról, hogy mennyi kaját dobunk ki! Az ételeink negyede, közel harmada a szemétben végzi. Iszonyatos pazarlás, pofátlanság és nemtörődömség. Vajon felmenőink, akik konkrétan a napi betevőért küzdöttek, mit szólnának, hogy utódaik a szemétbe dobálják az ételt?
heti ZÖLD – Felesleges apróságok
Karácsony után sokan kerülünk az elé a dilemma elé, hogy kidobjuk-e a szemétbe vagy őrizgessük még egy darabig azokat a jópofa apróságokat, amiket ajándékba kaptunk haveroktól, kollégáktól és családtagoktól.
heti ZÖLD – Ruhapróba
Rovatunkat mindjárt azzal kezdjük, hogy lemondásra buzdítunk. Próbáld ki magad abban, hogy nem veszel meg valamit. Januárban kezdődnek a nagy leértékelések, tolongunk az üzletekben, hogy beszerezzük a sokadik ruhadarabunkat.
heti ZÖLD – Újévi fogadalmak
Miközben karácsony előtt szatyrokkal és dobozokkal megrakodva tülekedünk az utcán és a plázák folyosóin, valószínűleg sokan elgondolkodunk azon, vajon meddig tarthat még az emberiség nagy vásárlási haláltánca. Sopánkodunk, hogy más sem folyik a tévéből, rádióból internetről, mint hogy vásárolj olcsóbban, többet, kedvezményesen, hűségpontokkal, akciósan! De azért vásárolunk. Ezért van egy tippünk az újévi fogadalomra.
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
? Derkó 2020 - a Derkovits-ösztöndíjasok kiállítása #art #youngartist #kiállítás
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.