Interjú
Kevesebb csillogás - Haberland Attila stylist
A londoni Fashion College-ban végzett Haberland Attila a Pesti Est reklámfilmjének „stílus felelőse”, az egyik legkeresettebb hazai stylist.
Fergeteges éjszaka - Herczeg Attila reklámfilmrendező
A Pesti Est merészen új, kissé pikáns, és különösen nagy figyelmet kiváltó reklámfilmjét a szakmában már jól ismert Herczeg Attila rendezte, aki közben gőzerővel készül első játékfilmjére. Őt kérdeztük a forgatásról, castingról és egyebekről...
Önbecsapási folyamatok - Csernus Imre
Kérdéseimre ráérősen, megfontoltan válaszol Csernus doktor. Manapság már nem foglalkozik heroinistákkal, mivel nem dolgozik kórházban. Új kihívást keresett magának. Nőkről írt könyvet - nőknek és a férfiaknak egyaránt.
Soha nem bujkáltam - Salman Rushdie
Umberto Eco tavaszi látogatása után egy újabb világhírű író, az indiai származású Sir Salman Rushdie érkezett hazánkba, hogy megpróbálkozzon a lehetetlennel - azaz két nap alatt végigjárja az összes magyar tévéműsort, majd levezetésként órákig dedikálja regényeit egy bevásárlóközpontban. Mi már a finish közelében beszélgethettünk az idén hatvanéves íróval a Sálimár bohócról, frissen elkészült regényéről, életének a Sátáni Versek megjelenését követő időszakáról, sőt még reklámszöveg-írói múltjáról is.
Megnőtt az érdeklődés irántam - Talmácsi Gábor
Talmácsi Gábor személyében ezúttal egy igazi világsztárral bővült bajnok sportolóink tábora. Minden idők legjobb magyar motorosa 26 évesen lett világbajnok az egyik legnépszerűbb és legmenőbb sportágban, és ezzel egy csapással sztárrá vált a világon mindenhol. A 125 köbcenti világbajnoki címének megszerzése után azért még bőven maradtak céljai: címvédésre készül, két kategória pedig még meghódításra vár...
Miért gyalogolnál, amikor gurulhatsz? - Rapaport Gábor
Magyar fiatalok, külföldi tapasztalatok alapján kerékpárkölcsönzőt nyitottak. A túravezetők igény szerint állítják össze a programot. A túra egy kávéházból indul, és oda is érkezik vissza. Indulás előtt - míg megbeszélik a részleteket - minden bérlő vendégük egy italra. Útközben a nevezetességeken kívül megnézik a bolhapiacot, meleg ásványvizet kóstolnak a Széchenyi Fürdő üvegházánál, lángost esznek a Hunyadi téri piacon, vagy, ha épp arra járnak, a Normafánál megállnak egy rétesre.
Ez még nem a végítélet órája - Winkler Róbert
Lassan már mindenkinek ismerős Winkler Róbert neve és arca: egyfelől, mint a traktorok, nyerges vontatók és Lada Nivák védőszentje, másrészt, mint az index.hu hörgőmetál-rajongó különítményének egyik fenegyereke, aki mellesleg természettudományos érdeklődését jobbnál jobb könyveiben is levezeti. Robit most már komolyan fenyegeti az a veszély, hogy kultfigurából celebbé válik, mert a vadiúj magyar Music Television napokban induló „Swung” című szerda esti telefonálós vitaműsorába hívták kényes témákat feszegetni.
Jelenkori kalandor - Ágens
‘formáld a bíbor madarat hajolj rám aranyat olvasztok a számban bíbor madár lakhelyét készítem elő végső alakját éleszti nyelvem édes fojtás torkom falánál nyughass te galád még előbb térsz ki mint természeted kéri’
Hihetetlen történet - Tom Zaller, a Titanic-kiállítás atyja
James Cameron szívszaggató és Oscar-halmozó filmje után kevesen gondolták volna, hogy még nagyobb bőrt le lehet húzni a Titanic katasztrófájáról. Tom Zaller erre alaposan rácáfolt, amikor 1997-ben elvállalta a Titanicról szóló kiállítás megszervezését, és olyan jól végezte a munkáját, hogy a Titanic a világ legnépszerűbb kiállítása lett több mint 18 millió látogatóval. Zaller pedig időközben olyannyira beleszeretett minden idők legpechesebb hajójába, hogy 2000-ben bevállalt egy négyezer méteres merülést is a roncsokhoz.
Lejátszani fejben - Besenyei Péter
Ha a repülés olimpiai szám lenne, nem kéne annyira félnünk a jövő évtől, Besenyei Péter ugyanis bizonyosan egy rakat aranyéremmel térne haza. Évtizedek óta legsikeresebb magyar pilótánk legutóbb azzal borzolta a kedélyeket, hogy az Alagúton fog átrepülni, de végül az időjárás közbeszólt. Augusztus 20-án, a Red Bull Air Race következő futamán reméljük, nem fog.
3456789101112
11 / 12 oldal
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.