Interjú
„A sporttal még nem állok le" - Erdei Zsolt
Erdei Zsolt befejezte. „Madár” a Ferobox Event gáláján szögre akasztotta a bokszkesztyűt, s feltett szándéka, hogy nem húzza fel többé tétmeccsen. Az persze más, ha a tanítványainak kell megmutatni egy-két praktikát – mostantól ugyanis az edzősködés lebeg a szeme előtt, mert az ökölvívástól eltávolodni lehetetlen.
„Humánnak túl reális, reálnak túl humánus” - Belányi József ÖcSi
Belányi József ÖcSi, a pesti slammer élet egyik tehetséges arca. Szövegei magukkal ragadóak, mélyek és őszinték. 35 éves, Budapesten él, slammer, amatőr színész, talán költő, wannabe forgatókönyvíró, időnként VJ, focikapus, szenvedélyes csocsójátékos, a Sétálók Klubjának nem hivatalos tagja és egyedi csillagpor-konstelláció.
Fabényi Julia: „Addig kell erről beszélni, amíg a művészet is erről beszél”
Meddig beszélhetünk posztkommunista művészetről, mitől érdekesek Josip Vaništa megsárgult újságcikk-kivágásai a délszláv háborúról, hogyan álljunk a Blue Noses duó könnyed, karikaturista képeihez, és ki is a radikális performanszairól elhíresült moszkvai Oleg Kulik?
„Mindenkinek olyan érzése legyen, mintha egy baráthoz jönne”- Simon Gréta
Tavaly augusztusban nyílt a várban egy lakásétterem, aminek gyorsan híre ment a városban. Simon Gréta, aki korábban ételkóstolóként és borszakértőként járta a világot - és nagyon határozott elképzelése van arról, milyennek kell lennie egy stake-nek vagy egy húslevesnek -, saját otthonában látja vendégül azokat, akik szeretek jókat enni, inni és beszélgetni.
„Humanista módon használom a technológiát” – Interjú Fabrizio Plessivel
Látványos kiállítással nyitja meg 2014-es évadát a Ludwig Múzeum. Fabrizio Plessi az egyik legnépszerűbb kortárs olasz művész, akinek nevét nagyméretű videoinstallációi tették ismertté szerte a világon.
Interjú látványtervezőkkel
Harmadszor hirdeti meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SzFE) a Látványtervező művész MA-szakot. Két éve diplomázott és idén végzős látványtervezőket kérdeztünk elhelyezkedési lehetőségeikről és szakmájuk hátteréről.
„Számomra a legnagyobb kihívás, hogy minden vendég elégedett legyen” Farkas Vilmos cukrász
Egyre divatosabb szakmává válik a cukrászat, és a háziasszonyok közül is egyre többen érdeklődnek az iránt, hogyan lehet profi módon elkészíteni egy-egy sütemény, tortát. Farkas Vilmossal, a Miele Főzőiskola cukrászával beszélgettünk tortákról és a szakmáról.
Van-e kiút a saját poklunkból? - Interjú Dr. Csernus Imrével
A kiút címmel megjelent Dr. Csernus Imre legújabb könyve (Jaffa Kiadó, 3990 Ft), amiben az ország kedvenc (már nem kiabálós) pszichiátere összefoglalja eddigi tapasztalatait arra vonatkozóan, hogyan is tudjuk kirángatni magunkat saját poklunkból.
Kulcsár Viktória interjú
Jelmeztervezőnek készült, azonban az élet a színházi menedzsment felé sodorta. Megalapította a Füge Produkciót és a Jurányi alkotóházat, emellett a Színháztörténeti Intézet pályázatíró munkatársa és a TÁP Színház produkciós vezetője.
Interjú Horn Mártonnal, a Van Gogh Alive szervezőjével
A Van Gogh Alive egy egyedülálló multimédiás tárlat a Váci1 Palota patinás épületében, melyet eddig több mint egymillióan láttak a világon mindenfelé. A kiállítás ötvözi a hagyományos művészetet, a modern technológiát és a zenére koreografált pazar látványt.
12345678910
2 / 12 oldal
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.