Interjú
Kezdjük érezni, hogy rákerültünk a térképre
Beszélgetés a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanuló Damokos Attila, Koblicska Örs és Nagy Marcell hallgatókkal az Idoru must be destroyed!, az Oak Tree, a Kitchenfloor és a You can handle it klipek gyártása kapcsán.
Megint kultúrára mozdul az ország Tizenegyedszer is Múzeumok Éjszakája!
A fővárosban idén tizenegyedik, vidéken pedig kilencedik alkalommal kerül sor a magyar kulturális élet legnagyobb, tömegeket megmozgató eseményére, a Múzeumok Éjszakájára. A több mint háromszázötven helyszínen zajló programsorozat változatos kínálatával és folyamatosan bővülő felhozatalával minden korosztály számára felejthetetlen kikapcsolódást nyújt. Hammerstein Judittal, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkárával beszélgettünk.
„ Két órát aludtam a szóbelim előtt” Brasch Bence interjú
Brasch Bencét már mindannyian jól ismerjük a 2009-es Csillag Születik tehetségkutató óta, karrierje azóta is folyamatosan ível felfelé. Az éneklés mellett az Operett Színházban több darabjában is szerepel, és az Operett Színház Musical Stúdiójában most végzős.
Dávid Bence interjú
Dávid Bencével, a SportKlub vezetőjével beszélgettünk szülővárosáról, Budapestről és arról, hogy milyen egy szenvedélyes sportcsatorna.
Jóban Rosszban Tamás atyájával
Száraz Dénes személye mára szinte egybeforrt a Jóban Rosszban Tamás atyájával, de a népszerű színészt az is ismerheti, aki a televízió helyett inkább a színházban keres kikapcsolódást. Dénest sorozatbeli munkájáról és legújabb bemutatójáról kérdeztük.
„…a kapuban van a kulcs…”
A közösségi koncertszervezés pionírjaival, a No Label Hungary kezdeményezőivel, a String Theory-s Takács Józseffel, a grabancos Ihász Péterrel és a tegnaputános Petrik Bélával beszélgettünk az ötletről és a lehetőségekről. Mindhárman aktív zenészek, így kedvenc helyük a próbaterem – kinek-kinek a sajátja. Logisztikai megfontolásból a Tegnapután próbahelyén, az egykor szebb napokat látott Ganz-telep atomtámadást idéző udvarán találkoztunk
Balázs Ádám interjú
Balázs Ádám, a Hacktion Újratöltve című sorozat zeneszerzôje. Filmzeneszerzôi munkássága legfőképpen az Egyesült Államokhoz kötődik. Kamaszkora óta tudatosan készült filmzeneírásra, klasszikus zongorát tanult, az ELTE-n angol irodalom szakon szerzett diplomát, közben pedig Kocsár Miklós tanítványaként zeneszerzés szakon elvégezte a konzervatóriumot.
A hurráoptimizmus és az emberek – Egri Márta a Kalauz Jutka című előadásról
Az Orlai Produkció legújabb bemutatója Egri Márta és zenekarának előadása lesz az Átrium Film-Színházban (régi Május 1. mozi). Az Kalauz Jutka című produkcióban az ötvenes évek elevenednek meg az Átrium egészen különleges atmoszférájú közegében. Az előadásról Egri Márta mesél.
Stumpf András interjú
Vajon lehet olyasmi mellett érvelni, amivel személyesen nem értünk egyet? A Szóval?! Országos Vitaverseny az év egyik legizgalmasabb tanulmányi vetélkedője, melyben középiskolás fiatalok vehetnek részt. Ez a verseny sportot űz a vitázásból – itt a legjobban vitázó fiatalok értékes jutalmakra válthatják az érveiket. A több hónapon és három fordulón át tartó verseny a demokratikus készségek fejlesztéséhez és az európai uniós ismeretek bővítéséhez járul hozzá.
Nem nyughat az ember
Január 25-étől egészen május 8-ig havonta két alkalommal látható a Thália Színház Arizona Stúdiójában a kaposvári Csiky Gergely Színház Vaknyugat című előadása Kovács Lajos, Mészáros Sára, Hunyadkürti György és Rátóti Zoltán szereplésével. Az előadás rendezőjével, Bérczes Lászlóval beszélgettünk.
12345678910
3 / 12 oldal
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.