Interjú
„Amikor megkérdezték: nem írnék-e egy könyvet, először nagyon megijedtem” Liptai Claudia interjú
A közkedvelt színésznő és televíziós műsorvezető az anyaszerep után íróként is bemutatkozott. Október végén Az álomnő címmel jelent meg első kötete, mely egy romantikus, humoros és rendkívül fordulatos kalandregény.
Fizikai színházi musical
Varga Krisztinával beszélgettünk, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves fizikai színházi koreográfus-rendező szakos hallgatójával, a dec. 5-én bemutatásra kerülő Keselyűfészek című előadás kapcsán. A darab az Ódry Színpad Padlásán lesz látható.
Soós Attila interjú
Soós Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező - fizikai színházi koreográfus-rendező szakának negyedéves növendéke. Idei félévi rendezővizsgája Franz Kafka A kastély című kisregényének színpadi adaptációja lesz. Attilát a készülő produkcióról faggattuk, amely amellett, hogy vizsga, az egyetem műsoron futó előadása lesz.
Emlékmás - Interjú Arnold Schwarzeneggerrel
A napokban jelent meg a Libri Kiadó gondozásában Arnold Schwarzenegger Emlékmás című önéletrajzi kötete, melyben rendkívül szórakoztató stílusban tárja az olvasó elé élete botrányoktól sem mentes fejezeteit.
Mexikói tequila- és ételkülönlegességek a Budavári Pálinka – és Kolbászfesztiválon Maros Róbert interjú
Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, latin-amerikai, vérpezsdítő zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat október 4-7 között a Budai Várban, ahová idén Mexikót és nemzeti italát, a tequilát hívták vendégségbe a fesztivál szervezői. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak. A négynapos gasztronómiai esemény részleteiről Maros Róbert, a rendezvény főszervezője mesélt.
Kompromisszumok nélkül Interjú Bencsik Barnabással
Szeptember 30-ig látható a kortárs fotográfia egyik leghíresebb alakjának, Robert Mapplethorpe-nak az életmű-kiállítása a Ludwig Múzeumban. Az 1989-ben az AIDS szövődményében elhunyt amerikai fotós mindvégig a tökéletes fotográfiát kereste, de sosem mondott le identitásának egyetlen szeletéről sem. Bencsik Barnabással, a Ludwig Múzeum igazgatójával beszélgettünk a kiállításról.
Aranyosi Péter interjú
A tavaly debütáló nyár végi sörünnep idén szinte minden fronton rákontráz az élményre, és a királyi környezet dekoratív ölelésében lényegesen nagyobb területen, hosszabb ideig és még az eddigieknél is több aranyfényű, habzó csodával várja látogatóit. Aranyosi Péterrel beszélgettünk a fesztiválról és a sörökről.
Filep Ákos interjú
Idén egy újabb kulturális fesztivállal bővült a kínálat, augusztus 21-26 között kerül megrendezésre a Gödör Kemping a Velencei-tó partján. A fesztiválról Filep Ákossal beszélgettünk.
„A szembesítésnek fontos szerepe van műveiben”
Robert Mapplethorpe a kortárs fotográfia híres, a mai napig vitatott alakja a tökéletes testet, tökéletes fotógráfiát kereste, és előszeretettel merített ihletet a szado-mazo szubkultúrából. Az AIDS szövődményében 1989-ben meghalt amerikai fotóművész első magyarországi életmű-kiállításáról beszélgettünk Erőss Nikolettel, a Ludwig Múzeum kurátorával.
Suhajda Gábor interjú
A Pesti Est és a Soundkitchen közös pályázatot hirdetett a július 8-i, budapesti Warpaint-koncert hivatalos plakátjának elkészítésére. A győztes a zsűri és a közönség szavazatai alapján is Suhajda Gábor lett.
12345678910
4 / 12 oldal
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.