Interjú
„Nem menekülök festett világba a valóság elől” - Interjú Fiala Jánossal
Fiala János harmadik könyve, a KUSS! a maga nemében egyedülálló írás, mert az őszinteségnek és dühnek, az állandó tükörbe nézésnek és önmarcangolásnak, az igazságoknak és az igazságtalanságoknak erre a teljesen speciális keverékére csak ő képes.
Komikus és tragikus - Interjú Rakovszky Zsuzsával
- Egy ideje visszaköltözött szülővárosába, Sopronba: a talányos VS címet viselő új regényének van köze hozzá? - Nincsen, legfeljebb annyi, hogy itt került a kezembe az a könyv, amelyik az egészet beindította.
Ledényi Attila - Art Market Budapest 2011
Az Art Market Budapest Magyarország egyetlen kortárs nemzetközi képzőművészeti vásáraként és Közép-Kelet-Európa művészeti életének fontos elemeként kerül megrendezésre. Erről és a mai képzőművészekről beszélgettünk Ledényi Attilával.
Pálinka- és vodkakülönlegességek a Budai Várban Beszélgetés Maros Róberttel a Pálinka- és Kolbászfesztivál főszervezőjével
A legnemesebb pálinkák, ételkülönlegességek, pazar kolbászkínálat, valamint vérpezsdítő zene várja a látogatókat a Budai Várban október 6-9. között, ahová idén Oroszországot és nemzeti italát, a vodkát hívták meg vendégségbe a Pálinka- és Kolbászfesztivál szervezői.
Történelmi intimitások - Interjú E. Kovács Péter történésszel
E. Kovács Péter történésszel új könyve megjelenése apropóján beszélgettük.
Az első két éjszakás Múzeumok Éjszakája következik - Török Petra, szakmai szervező
Idén nyolcadszor rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, de ezúttal a vidék és a főváros programja kettéválik egymástól, lehetőséget adva azoknak is, akik mindkét programban találnak maguknak érdekes kiállításokat. Török Petrával, a rendezvény szakmai szervezőjével beszélgettünk.
„Tág teret enged az alkotásnak” - Halmos Ádám, Magyar Képregény Szövetség
Április 30-án a Dürer Kertben rendezik meg a 7. Magyar Képregény Fesztivált, amelyen idén a hazai rajzolók mellett ismert holland, finn, észt alkotókkal és munkáikkal is találkozhatunk. A programokról, hazai és külföldi művészekről és a képregény helyzetéről beszélgettünk a Magyar Képregény Szövetség elnökével, Halmos Ádámmal.
„Megpróbáljuk a magyar lakosságot felnőttnek tekinteni” - Fáy Zsolt, MagNet Bank
Van olyan bank, amelyik etikus? Amelyik nem próbálja meg az apróbetűs részekben kijátszani az ügyfeleket, sőt még azt is közlik velük, mennyit kerestek rajtuk, és ahol az ember eldöntheti, milyen szférába szeretné befektetni a pénzét és milyen társadalmi, civil kezdeményezést kíván támogatni?
A harag maga a fájdalom - Riekje Boswijk-Hummel
A legtöbb ember naponta akár többször is felhúzza magát valamin. Vannak, akiket kevésbé lehet kihozni a béketűrésükből, mások a legkisebb dologra is felkapják a vizet. De vajon mi zajlik le bennünk ilyenkor?
Ez egy kísérlet, ami szórakoztató - Valuska László
Idén első alkalommal rendezik meg április 14. és 17. között a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal egy időben a Margó Városi Irodalmi Fesztivált. A Margó szervezőjével, Valuska László újságíróval beszélgettünk a fesztiválról, ...
234567891011
6 / 12 oldal
Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.