Interjú
Közös magánmitológiák és a nagymamák receptjei - Grecsó Krisztián
Grecsó Krisztián harmadik regényében, a Mellettem elférszben sok a családi szereplő, sűrű a történeteik szövete, szeszélyesen ugrálunk időben, térben, mégis magával ragad, azt az állandó változást idézi fel, ahogy saját érésünkkel, öregedésünkkel a közelebbi, távolabbi leszármazóinkról is egyre többet tudunk meg. Az íróval beszélgettünk a legújabb műről.
Lecsó, ratatouille, chakchouka, menemen - Interjú Váncsa Istvánnal
Magával ragadó tudás és gasztrofilozófiai elmélkedések, olvasmányos lebegés kultúrák között, mellesleg pedig receptek sorjáznak az algériai uborkasalátától a zakhintoszi fokhagymás borjúig. Váncsa Istvánnal új szakácskönyvéről beszélgettünk.
„A legifjabb generációt megszólítani” - Novák Péter
Már több mint egy hónapja tart az elsősorban iskolásoknak és családoknak szóló környezetvédelmi pályázat, a Most Mutasd Meg. Pályázni április 30-ig, a környezetvédelem és a fenntarthatóság témakörén belül bármivel lehet, a lényeg, hogy mindenki tegyen a lakókörnyezetéért, vagy az ott élőkért valamit. A részletekről és a fenntarthatóság jövőjéről a kampány kitalálójával, Novák Péterrel beszélgettünk.
Traktoristanőktől a panelkismamákig - Tóth Eszter Zsófia, történész
A szocializmus kismamáiról, politikusnőkről szóló könyv, a Kádár leányai új megközelítésből láttatja az akkori életet; nőtörténetekről, a lakótelepek és a szocialista fogyasztás világáról olvashatunk.Tóth Eszter Zsófia, a kötet szerzője válaszolt kérdéseinkre.
A ZX Spectrumtól a Playstationig - Interjú Beregi Tamással
Hiánypótló tanulmánykötet a számítógépes játékok első 50 évéről. Beregi Tamás szabadúszó (újság)író 1990 óta publikál különféle szaklapokban, és csaknem azóta kutatja a videojátékokat.
„Az a dolgom, hogy vicces legyek, a hétköznapokban meg ember vagyok” - Kiss Ádám
Nehéz egy újságírónak interjút készítenie egy humoristával. Nincs kommunikációs fölényben, az Isten tudja, mi kerekedik ki belőle, könnyen kudarcba, vagy egy szürreális önparódiába fulladhat az egész. - ilyesféle gondolatokkal indultam neki a Kiss Ádám interjúnak, majdhogynem lábremegve.
X, Y, Z - Interjú Tari Annamáriával
Tari Annamária az ország talán egyik legismertebb pszichológusa, aki nagyszerű könyvet írt az Y generációról. Az Y generációról, munkastílusáról és az internet előnyeiről és veszélyeiről kérdeztük.
„A mese akarta, hogy megjelenjen” - Büky Dorottya és Feldmár András
Kategóriailag nehezen meghatározható, de rendkívül szórakoztató könyvvel jelentkezett októberben Büky Dorottya és Feldmár András, akik A barna tehén fia című székelyföldi népmesét elemezgetve, Skype-on beszélgettek, sztoriztak...
„A cél az embert középpontba helyezni” - Lang András
Lang András, a Pesti Est egyik alapító tagja, ma a MagNet Magyar Közösségi Bank stratégiai kapcsolataiért felel. Azt hinnénk, 180 fokos szemléletváltás kellett ehhez a két látszólag különböző pályához, ám interjúnkból kiderül, ...
„Szeretem a nyüzsgését” - Winkler Nóra a Budapest Art Fairről
November 25. és 28. között, ötödik alkalommal rendezik meg Magyarország és a régió legsikeresebb művészeti vásárát, a Budapest Art Fairt a Műcsarnokban. A rengeteg kísérő rendezvénnyel összekapcsolt eseményről beszélgettünk Winkler Nórával, aki most kivételesen nem kérdezett, hanem, mint a Budapest Art Fair egyik szervezője, válaszolt.
3456789101112
7 / 12 oldal
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.