Interjú
Újraértelmezett eredetiség - Glenn Brown
Glenn Brown a kilencvenes évek brit festőgenerációjának egyik legsikeresebb alakja, aki kizárólag ismert és kevésbé ismert festményeket, illusztrációkat reprodukál, lát el új értelemmel és érzelemmel.
Eufória és teljes depresszió - Karafiáth Orsolya
A Lotte Lenya titkos éneke című verseskötetével pont tíz évvel ezelőtt feltűnt Karafiáth Orsi költőgenerációjának egyik legeredetibb tagjaként nemcsak az irodalmi élet állóvizét kavarta fel, hanem egyúttal lehengerlő összművészeti munkába is kezdett.
Egy éjjel azt álmodtam, én vagyok Proust - Rita Monaldi−Francesco Sorti
A történelmi regény műfajának új értelmet adó Rita Monaldi−Francesco Sorti szerzőpáros (és házaspár) nemrég Budapesten járt, hogy bemutassa hétkötetes sorozatának második darabját, a Secretumot. Ennek apropójából beszélgettünk velük.
Őszi hangulatok, ízek, illatok - Szél Felicia, a Múzeumok Őszi Éjszakája egyik szervezője
Idén első alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Őszi Éjszakája, amit a nagysikerű Múzeumok Éjszakája hívott életre. Erről és a múzeumok helyzetéről, Szél Feliciával beszélgettünk.
Látod a munkád eredményét – Zsíros László Róbert, a Kutatók Éjszakája előadója
A tudományos karrierjét az egykori Kertészeti Egyetemen kezdő, majd a Csodák Palotájában folytató Zsíros László Róbert első pillantásra tökéletes cáfolata mindannak, amilyennek egy tudóst képzelnénk el: laza, érthető és közvetlen - ez Szertár néven futó blogján (szertar.blog.hu) is azonnal látható. Viszont mindenekelőtt kíváncsi is, ami a legjobb alap ahhoz, hogy bárkiből tudós válhasson. Kutatni márpedig mindig érdemes, és mindig van mit, további inspirációért ne hagyd ki a szeptember 25-i Kutatók Éjszakáját a Millennárison, ahol például Laci kísérleteit is megnézheted.
Csak úgy kiömlött belőlem - Gerlóczy Márton
A páratlan felmenőkkel – dédapja Áprily Lajos, nagybátyja Jékely Zoltán volt – rendelkező Gerlóczy Márton huszonegy évesen, első regényével, az Igazolt hiányzással vált generációja egyik kedvenc szerzőjévé. A most huszonnyolc éves író legújabb regényében (A csemegepultos naplója) az élő és élettelen húsok piacain szerzett élményeit írta meg – szatirikusan és kegyetlenül őszintén.
Nyugatos gondolkodás - Fabricius Gábor
A magyar kreatívok vitán felül leganglománabb képviselőjét, a Londonban tanultakat itthoni környezetbe applikáló Fabricius Gábort a Nagy Britmánia ötletgazdájaként ismerhették eddig leginkább a szakmai berkeken kívül esők. Gábor a vizuális után most verbális kommunikációra adta fejét, a napokban jelent meg első novelláskötete Puha Neon Fejlövés címmel, melyben a magyar média lejárt szavatosságú világa mellett fontos szerep jut egy fekete Moleskine notesznek is.
Egy jó nevetés... - Kati Kovács, képregényrajzoló
Eredeti képregényrajzolókban mi, magyarok szerencsére soha nem szenvedtünk hiányt, és talán ezt a tehetséget örökölhette a génjeiben az apai ágon magyar származású Kati Kovács. A hozzánk látogató finn grafikussal első, végre magyar nyelven is megjelent könyvéről, a Paprikás rapszódiáról és az ehhez ihletként szolgáló gyerekkori élményeiről beszélgettünk, és azt is tisztáztuk, hogyan jutott Helsinkiből Rómába.
Az utcáról merítek ihletet - Kovács Budha Tamás
Kovács Budha Tamással, a kortárs képzőművészet egyik kiemelkedő alakjával beszélgettem a graffitiről és a képzőművészetről.
A lélekfutár - Gordon Smith
Kevés olyan dolog van a világban, ami annyira megosztja az embereket, mint az úgynevezett mentalisták. Egyesek szerint kóklerek, csalók, mások szerint viszont látnokok. Meg kell mondanom, én is eléggé kétkedve állok azelőtt, ha egy ember azt ígéri, kommunikálni tud elhunyt szeretteinkkel. A másik, ami ilyenkor mindig eszembe jut, ha valaki tényleg látnok, vajon miért nem nyert még a lottón? Gordon Smith is egy médium, aki most hazánkba látogat, és két előadást is tart majd az Astoria mellett található Gólyavárban, március 28-án szombaton és március 29-én vasárnap. Gordon a napokban adott interjújában meglepő őszinteséggel válaszolt a kérdéseimre.
3456789101112
9 / 12 oldal
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.