Stílus
Tél végi védelem gyógynövényekkel
Mindenkinek másképp működik a szervezete, mégis eléggé jellemző a tél elején, vagy abból kifelé menet leereszteni. Testünk ekkorra már kissé elfárad, kevesebb vitamint tudunk számára biztosítani, és a mozgásunk mennyisége és minősége sem olyan jelentős – tisztelet a kivételnek. De hogyan vértezd fel magad a februári dögrovás ellen?
Bőrbeteg és haj nélküli Barbie babával újít a Mattel
Pigmenthiány okozta bőrbetegséggel „küzdő", valamint haj nélküli Barbie babával bővítette kínálatát az amerikai Mattel játékgyár.
Zseniális magyar projektek - Itt vannak a Highlights of Hungary idei jelöltjei!
Magyarország értékteremtő közösségét hozza létre a Highlights of Hungary, melynek legfrissebb válogatására már szavazhat a közönség. Az 55 jelöltre 2020. február 10-ig lehet szavazni, a díjátadó gálát, amely közös ünnepe és elismerése a hazai értékeknek, február 21-én tartják.
Nemzetközi hegy nap – december 11.
A Mikulás eljövetele után bizonyára azt gondoljuk, hegyekben állnak az édességek a gyerekes otthonokban. A fiatalok védelmében is szögezzük le, hogy ez nem lehet igaz, hacsak nem éri el az 500 méteres magasságot a csokihalom.
A Magyar Festészet Napja – október 18.
2002 óta ünnepeljük a hazai festőket Szent Lukács, a festők védőszentje nevének napján. Az első évben csak egynapos program várta az érdeklődőket, egy évre rá már két napon át zajlott az esemény, 2016-ban már több mint egy héten át fókuszáltunk a festőkre és a képekre. Idén is többnapos program várható számos helyszínen.
Szelídgesztenye vs. vadgesztenye
Több szempontból érdemes most a gesztenyére odafigyelni. A vad magjai mostanában koppannak a fejünkön, illetve a járdán, hogy aztán hazaszállítva gesztenyefigurákat készítsünk belőlük. A szelíd pedig finom étkek alapanyaga, a sült gesztenye illata és íze az őszi, hűvösebb estéket is idézi.
Szív küldi szívnek szívesen - A szív világnapja
Minden évben szeptember utolsó vasárnapján a szívünk van a középpontban. Idén ez szeptember 29-re esik, melyet 2000 óta tartanak hivatalosan számon.
A magyar fotográfia napja – augusztus 29.
Miért pont ez a nap a nagy nap? Mert ezen a napon kattant először „fényképezőgép” 1840-ben nyilvános rendezvényen, és örökítette meg a pillanatot. Ekkoriban persze kezdetlegesebb volt még a technológia, a „fotót” pedig dagerrotípiának hívták.
Pálmaolaj – Káros-e a használata és miért az?
A pálmaolajat tartalmazó termékeket sokan már bojkottálják, de bizonyára rengeteg embernek eszébe sem jut vele foglalkozni összetevőként, alapanyagként. Előállításának körülményei és a végtermékek direkt és indirekt módon is károsítják az emberi szervezetet, az élő környezetünket, így az állatokat és a növényeket is.
A balkezesek világnapja – augusztus 13.
Bár nem vonulnak fel, mert annyira már nincsenek elnyomva, sokáig átszoktatták őket a jobb kezük domináns használatára, ráadásul jelentős lelki és képességbeli következményekkel járt ez a téves eljárás. A napot 1976-ban ünnepeltük először.
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.