Stílus
Dohánymentes világnap – május 31.
World No Smoking Day, ahogyan világszerte hívják. 1986. május 31-től minden évben ezen a napon helyezzük a fókuszt a problémára, mely sokaknak egyszerű szokás, mégis eléggé sokat árt az egészségnek.
Művészeti hallgatókat díjaztak az Országos Tudományos Diákköri Konferencián
Április 24-26. között zajlott le Kaposváron a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciójának versenysorozata, ahol 3 első, 1 második és 1 harmadik díjat vehettek át a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói.
Májusi orgona
Lassan május első vasárnapja is elérkezik, amikor az anyákat köszöntjük. Bár rég nem orgonával operálok, mert szeretem az ágon hagyni a virágokat, mégis kapásból az orgona jut eszembe mint anyák napi csokor. Idén ez már tuti változik, mivel – neve ellenére – már április közepén illatoznak ezek a bájos pici virágokból álló bugavirágok.
Egy vagy kettő: tulipánfa vs. liliomfa
Érdekes. Ha imádjuk az összeesküvés-elméleteket, akkor itt egy nagyon adja magát. Olyan, mintha valaki tervszerűen összecserélgette volna a növények neveit, amit aztán tendenciózusan a téves verzióban adott át unokáinak a tömeg. Pedig ha jobban mögé nézünk, egyértelmű és logikus, hogy melyik miért mi.
Egy vagy kettő: bálványfa vs. ecetfa
Könnyen összekeverhető a két fafajta, pedig messziről és közelről is kiszúrható különbségek is fellelhetők rajtuk. Némileg mindkettő kapcsolódik az ecethez, de csak elméletben.
Egy vagy kettő: aranycserje vs. aranyeső
Sorozatunk ki tudja, hányadik részében ezt a két citromsárga virágzatú bokrot nézzük meg egészen közelről, hogy tisztában legyünk azzal, miben különböznek.
Volt rögbijátékosról mintázták az első maori Barbie-babát
Volt rögbijátékosról mintázta az első maori Barbie-babát a Mattel, a világhírű játék gyártója, amely a szupernőies baba 60. születésnapját és a nemzetközi nőnapot 20 új, inspiráló nőkről mintázott modell-lel ünnepli.
Meghalt Karl Lagerfeld divattervező
Nyolcvanöt éves korában kedden meghalt Karl Lagerfeld világhírű német divattervező, a Chanel francia divatház művészeti igazgatója - jelentették be a divatházhoz közelálló források.
Egy vagy kettő? – Magyal és mahónia
Sorozatunk második része következik. Előző alkalommal a pitypang és a kutyatej eredetét és mibenlétét tisztáztuk, így azt is, hogy nem ugyanaz a kettő. Most a magyalt és a mahóniát mutatjuk be röviden, melyeket szintén hajlamosak vagyunk összekeverni.
Legyél az állatok őrangyala! Így mentheted meg télen a kedvenceidet az éhhaláltól!
Az év legfagyosabb időszaka a január és február, ilyenkor jön az a cidri, amikor a jég és a hó miatt az állatok egyre kevesebb élelmet találnak maguknak. De van egy jó hírünk: te vagy az, aki segíthet nekik átvészelni a telet! Mutatjuk a titkot!
12345678910
1 / 31 oldal
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.