Kedvenc helyek

Friss zene
Live: The Turn [ alternative / rock ]
Amekkora slágereket hozott össze pályafutása során, annyira kiábrándító véget ért a Live története a 2000-es évek végén. Tudniillik, az anyagi jellegű összeveszés barátok közt is méltatlan egy olyan zenekarhoz, mely egykor Run To The Water-kaliberű dalokat írt.
Cavalera Conspiracy: Pandemonium [ hardcore / metal ]
A minőségi szőlőszármazék és Max Cavalera között az a különbség, hogy előbbi nemesedik a kor előrehaladtával. Utóbbit azonban az öregedés egyre kínosabb megnyilvánulásokra készteti. És sajnos nem feltétlenül csak sajtónyilatkozatok szintjén.
Bush: Man On The Run [ alternative / rock ]
A Busht annak idején úgy emlegették, mint a legamerikaibb brit rockzenekart – korántsem alaptalanul. Tudniillik, a londoni csapat abból a génlaboratóriumból bukkant elő 90-es évek közepén, melyben futószalagon gyártották le a Pearl Jam népes klónhadseregét.
Slipknot: 5: The Gray Chapter [ metal ]
Sokan öt forintot nem tettek volna rá, hogy valaha még készül Slipknot-lemez. A baljós előjelek közül jelentéktelenebbnek bizonyult, hogy Corey Taylor olyannyira következetesen nyilatkozott a készülő lemezről, mint Dave Mustaine legrosszabb periódusaiban.
The Devil’s Trade: Those Miles We Walked Alone [ acoustic / folk / southern rock ]
Az egyszemélyes zenekar nem ritka jelenség a hazai színtéren. Az azonban már sokkal inkább, hogy valaki egy szál akusztikus gitár társaságában is képes olyan produkcióval előállni, amely nekifutásból szaggatja ki a hallgatóság szívét.
Exodus: Blood In, Blood Out [ metal ]
A thrash metal és a szappanopera korántsem összeegyeztethetetlen fogalmak. Ezt igazolja többek közt az Anthrax példája is. A párhuzam már csak azért is megállja a helyét, mert az Exodus esetében is egy hasonlóan látványos családi dráma zajlott le.
Sanctuary: The Year The Sun Died [ metal ]
Hogy a Nevermore történetének Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos kiválásával vége, az borítékolható volt. Tudniillik, nem olyan zenészek ők, akiket Warrel Dane a legközelebbi rockklubban a leakaszthatott volna a ruhatári fogasról.
Sick Of It All: Last Act of Defiance [ hardcore ]
A Sick Of It All tősgyökeres New York-i intézmény immár 1986 óta. Más kérdés, hogy az általuk előállított „termékek” színvonala alapján joggal gyanakodhatunk rá, hogy a tagok Svájcban születtek japán szülők eltitkolt szerelemgyermekeként.
Mr. Big: The Stories We Could Tell [ blues / grunge / rock ]
A Mr. Big a laikusok fejében a mai napig úgy él, mint az egykori MTV (értsd: Music Television) egyslágeres kedvenceinek egyike, noha valójában a legkevésbé sem szolgáltak rá, hogy a Spin Doctors-szal, a Whale-lel, vagy a Crash Test Dummies-zel emlegessék őket egy lapon.
Budapest Voices: Alternatívák [ pop ]
Az acapellazenekar itthon nem ismeretlen jelenség (lásd Four Fathers, Fool Moon), ám a Budapest Voices bizonyos szempontból mégis sajátos formáció. A tizenkét énekes (plusz egy ütős) ugyanis a szó szoros értelmében hangszerként használja hangszálait.
6789101112131415
10 / 503 oldal
Játék
A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciója, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érint, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.