Kedvenc helyek

Friss zene
Budapest Voices: Alternatívák [ pop ]
Az acapellazenekar itthon nem ismeretlen jelenség (lásd Four Fathers, Fool Moon), ám a Budapest Voices bizonyos szempontból mégis sajátos formáció. A tizenkét énekes (plusz egy ütős) ugyanis a szó szoros értelmében hangszerként használja hangszálait.
Slash: World On Fire [ rock ]
Az „összeáll-e a klasszikus Guns N’ Roses” kérdés létjogosultságát lassan semmisnek tekinthetjük. A lamantinra puffadt Axl Rose színpadi teljesítménye csupán az egyik ok, amiért (Steven Adlert leszámítva) mindenkinek jobb, ha a régi Guns csupán emlékeinkben él tovább.
Me’Shell Ndegéocello: Comet, Come to Me [ hiphop / jazz / soul ]
A mai popzenében egyre inkább csak eligazító címkefelhőként szolgálnak az olyan műfaji megjelölések, mint hiphop, funk, soul, folk és jazz. Ez a nehezen kimondható nevű előadónk esetében is így van, az elmúlt évtizedek napfényesebb zenéi úgy rétegződnek egymásra ezen a lemezen, mint a tengerparti homok: olyan finoman, hogy legszívesebben elsüppednénk benne.
Hippikiller: Mixtape from the Striped Room [ psychedelic / rock ]
Adott egy western/blues-keret, közte pedig a fanzine-időszakot idéző, játékos elektro-retró kaland. A Mixtape from the Striped Room dalai underground hidak a 80-as évek még nem elcsépelt tájaira. A bő 10 éves zenekar az eddigi hard-rock/post-punk vonalat jegelni látszik…
Beat Dis: Revolt and Other Boring Things [ electronica / hiphop / indie / triphop ]
A Beat Dis talán épp azért volt éveken át a legjobb magyar triphopformációk egyike, mert folyamatosan feszegette a műfaj kereteit: hol az absztrakt hiphoppal, hol nu-metallal, hol hardcore rappel vegyítve a jó öreg bristoli borongást. Az új albumon még ezek a keretek is szétfeszültek, a zenekar több új taggal bővült, a zene pedig már inkább post-punk/indie, mint triphop.
Mastodon: Once More 'Round The Sun [ metal / progressive ]
A 90-es évek eleje/közepe a metál műfaj egyik legkreatívabb időszaka volt, sokan joggal hangoztatják: azóta sem születtek olyan előremutató lemezek, mint akkortájt. Nos, a kevés ellenpélda egyikeként a Mastodon alkotásait lehetne felhozni.
Deathstars: The Perfect Cult [ industrial / metal ]
Mióta a csipkés kesztyűs gót lányok az erszényes farkas sorsára jutottak, Marilyn Manson és a HIM mellett a Deathstars sem számít akkora névnek, mint kora 2000-es évekbeli fénykorában. Tény, hogy a gothic/industrial hullám lecsengése a svéd zenekart is érzékenyen érintette.
Coldplay: Ghost Stories [ pop / rock ]
Chris Martin harangokkal, kórussal, szintikkel, és rádióbarát melankóliával búcsúztatja Gwyneth Paltrow-t. Timbaland és Aviccii pedig tovább rángatták a Coldplayt a kereskedelmi rádiócsatornák mélyére.
Taylor McFerrin: Early Riser [ electronica / jazz / soul ]
A legendás Bobby McFerrin legidősebb fia első nagylemezén jazz, soul és elektronikus jövőzene fúziójából hozott létre egy sajátos elegyet, ami azonban nem hibrid, hanem nagyon is tiszta zene. Erőlködés nélkül progresszív, és ha szerencsénk van, komoly hatással lesz a könnyűzene további fejlődésére.
Linkin Park: The Hunting Party [ metal / rock ]
Ritka pillanat, mikor egy sztárzenekar igazat nyilatkozik készülő lemezéről. Míg a Linkin Park tagjai a 2012-es Living Things-album kapcsán panterás riffeket emlegettek (feltehetőleg röhögés nélkül), addig az új lemezt pályafutásuk legsúlyosabb műveként aposztrofálták.
891011121314151617
12 / 504 oldal
Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.