Kedvenc helyek

Friss zene
Exodus: Blood In, Blood Out [ metal ]
A thrash metal és a szappanopera korántsem összeegyeztethetetlen fogalmak. Ezt igazolja többek közt az Anthrax példája is. A párhuzam már csak azért is megállja a helyét, mert az Exodus esetében is egy hasonlóan látványos családi dráma zajlott le.
Sanctuary: The Year The Sun Died [ metal ]
Hogy a Nevermore történetének Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos kiválásával vége, az borítékolható volt. Tudniillik, nem olyan zenészek ők, akiket Warrel Dane a legközelebbi rockklubban a leakaszthatott volna a ruhatári fogasról.
Sick Of It All: Last Act of Defiance [ hardcore ]
A Sick Of It All tősgyökeres New York-i intézmény immár 1986 óta. Más kérdés, hogy az általuk előállított „termékek” színvonala alapján joggal gyanakodhatunk rá, hogy a tagok Svájcban születtek japán szülők eltitkolt szerelemgyermekeként.
Mr. Big: The Stories We Could Tell [ blues / grunge / rock ]
A Mr. Big a laikusok fejében a mai napig úgy él, mint az egykori MTV (értsd: Music Television) egyslágeres kedvenceinek egyike, noha valójában a legkevésbé sem szolgáltak rá, hogy a Spin Doctors-szal, a Whale-lel, vagy a Crash Test Dummies-zel emlegessék őket egy lapon.
Budapest Voices: Alternatívák [ pop ]
Az acapellazenekar itthon nem ismeretlen jelenség (lásd Four Fathers, Fool Moon), ám a Budapest Voices bizonyos szempontból mégis sajátos formáció. A tizenkét énekes (plusz egy ütős) ugyanis a szó szoros értelmében hangszerként használja hangszálait.
Slash: World On Fire [ rock ]
Az „összeáll-e a klasszikus Guns N’ Roses” kérdés létjogosultságát lassan semmisnek tekinthetjük. A lamantinra puffadt Axl Rose színpadi teljesítménye csupán az egyik ok, amiért (Steven Adlert leszámítva) mindenkinek jobb, ha a régi Guns csupán emlékeinkben él tovább.
Me’Shell Ndegéocello: Comet, Come to Me [ hiphop / jazz / soul ]
A mai popzenében egyre inkább csak eligazító címkefelhőként szolgálnak az olyan műfaji megjelölések, mint hiphop, funk, soul, folk és jazz. Ez a nehezen kimondható nevű előadónk esetében is így van, az elmúlt évtizedek napfényesebb zenéi úgy rétegződnek egymásra ezen a lemezen, mint a tengerparti homok: olyan finoman, hogy legszívesebben elsüppednénk benne.
Hippikiller: Mixtape from the Striped Room [ psychedelic / rock ]
Adott egy western/blues-keret, közte pedig a fanzine-időszakot idéző, játékos elektro-retró kaland. A Mixtape from the Striped Room dalai underground hidak a 80-as évek még nem elcsépelt tájaira. A bő 10 éves zenekar az eddigi hard-rock/post-punk vonalat jegelni látszik…
Beat Dis: Revolt and Other Boring Things [ electronica / hiphop / indie / triphop ]
A Beat Dis talán épp azért volt éveken át a legjobb magyar triphopformációk egyike, mert folyamatosan feszegette a műfaj kereteit: hol az absztrakt hiphoppal, hol nu-metallal, hol hardcore rappel vegyítve a jó öreg bristoli borongást. Az új albumon még ezek a keretek is szétfeszültek, a zenekar több új taggal bővült, a zene pedig már inkább post-punk/indie, mint triphop.
Mastodon: Once More 'Round The Sun [ metal / progressive ]
A 90-es évek eleje/közepe a metál műfaj egyik legkreatívabb időszaka volt, sokan joggal hangoztatják: azóta sem születtek olyan előremutató lemezek, mint akkortájt. Nos, a kevés ellenpélda egyikeként a Mastodon alkotásait lehetne felhozni.
891011121314151617
12 / 504 oldal
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.