Kedvenc helyek

Friss zene
Deathstars: The Perfect Cult [ industrial / metal ]
Mióta a csipkés kesztyűs gót lányok az erszényes farkas sorsára jutottak, Marilyn Manson és a HIM mellett a Deathstars sem számít akkora névnek, mint kora 2000-es évekbeli fénykorában. Tény, hogy a gothic/industrial hullám lecsengése a svéd zenekart is érzékenyen érintette.
Coldplay: Ghost Stories [ pop / rock ]
Chris Martin harangokkal, kórussal, szintikkel, és rádióbarát melankóliával búcsúztatja Gwyneth Paltrow-t. Timbaland és Aviccii pedig tovább rángatták a Coldplayt a kereskedelmi rádiócsatornák mélyére.
Taylor McFerrin: Early Riser [ electronica / jazz / soul ]
A legendás Bobby McFerrin legidősebb fia első nagylemezén jazz, soul és elektronikus jövőzene fúziójából hozott létre egy sajátos elegyet, ami azonban nem hibrid, hanem nagyon is tiszta zene. Erőlködés nélkül progresszív, és ha szerencsénk van, komoly hatással lesz a könnyűzene további fejlődésére.
Linkin Park: The Hunting Party [ metal / rock ]
Ritka pillanat, mikor egy sztárzenekar igazat nyilatkozik készülő lemezéről. Míg a Linkin Park tagjai a 2012-es Living Things-album kapcsán panterás riffeket emlegettek (feltehetőleg röhögés nélkül), addig az új lemezt pályafutásuk legsúlyosabb műveként aposztrofálták.
The Black Keys: Turn Blue [ indie / pop / rock ]
A Turn Blue nem annyira elszíneződést, mintsem elszomorodást jelent. Egyszersmind kiváló alap a szakértői vitákhoz arról, hogy a Black Keys most szakított-e a blues-zal, vagy megújította és kitágította a műfaji kereteket.
Both Miklós és a Palimo Story [ world music ]
Both Miklós bejárta az országot és megkereste a tíz legjobb roma folkzenészt, zenekart verbuvált belőlük, és kiadott egy lemezt. Az eddigi kereskedelmi popüzemek sorozatgyártásával szemben ezt hívjuk tehetségkutatásnak.
Szeder: Hab a tetején [ folk / indie / pop ]
Az elmúlt évek szerencsés fejleménye, hogy egyre több hazai popzenekarban természetes hangszer a nagybőgő, a brácsa és más népi hangszerek. Szeder-Szabó Krisztina és zenekara is a hazai folk-pop hagyományait öregbíti, némi sanzonos árnyalattal, ráadásul első nagylemezét közösségi finanszírozással adta ki: menő.
Killer Be Killed [ hardcore / metal ]
A szuperprojecteknek megvan az a hátulütője, hogy az ember hajlamos túl nagy elvárásokkal közelíteni irányukba. A megelőlegezett szuperlatívuszok azonban végül sem a Them Crooked Vultures, sem a Damned Things, sem a Chickenfoot esetében nem voltak különösebben indokoltak.
Crowbar: Symmetry In Black [ metal ]
A Casino című örökbecsű emlékezetes jelenete, mikor a Joe Pesci által alakított Nicky Santoro satuba szorítja az arra érdemes egyed fejét, hogy egy gyengéd vallomást csikarjon ki belőle. Nos, a Crowbar 1991 óta folyamatosan hasonló élményben részesíti hallgatóságát.
Csík Zenekar: Amit szívedbe rejtesz [ folk / world music ]
A Csík Zenekar továbbra is azt csinálja, amit megszoktunk és megszerettünk tőle: tágítja a népzene és a népszerű zene határait, a kettőt egymással megtermékenyítve. Amit a zenekar elért, azt már nem lehet fokozni, nem is ez a cél – a bevált receptet egyre jobban, és láthatóan továbbra is lubickoló örömmel folytatják.
9101112131415161718
13 / 504 oldal
Játék
Négy évet kellett várniuk a rajongóknak az Ivan & The Parazol legújabb lemezére.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.