Kedvenc helyek

Friss zene
Babybird: Bugged
(Echo/Roadrunner/Record Express) Stephen Jonest nem szabad összetéveszteni Steven Jonesszal, a Sex Pistols gitárosával. Valószínűleg ő sem akarja, talán ezért is vette fel a Baby Bird művésznevet. Sheffieldi hősünk a nyolvanas évek vége óta készítgette barkácsfelvételeit, melyeket azonban csak 1995-től kezdett megjelentetni magánkiadású albumain - viszont másfél év alatt kiadott ötöt!
BabyShambles: Down In Albion
(Rough Trade / CLS)A 2005-ös évben a világsajtó a brit zenészek közül a legtöbbet „Kate Moss drogos börtöntöltelék pasijáról”, Pete Dohertyról írt, akinek a világtörténelem legnézettebb médiaeseményén, a Live 8-en is sikerült leszerepelnie. Ha a botrányok biztosította nyilvánosság és a lemezeladások között egyenes arányosság állna fenn, akkor a BabyShambles együttes, melyet Doherty még a két Libertines-lemez (Up The Bracket, The Libertines) között alakított, 2005-ös bemutatkozó albumával bankot robbantott volna. Szerencsénk van, mert nincs egyenes arányosság. Nincs szerencsénk, mert ez egy gyenge lemez.
Babyshambles: Shotter’s Nation
(Parlophone / EMI)A két album (Up The Bracket, The Libertines) után 2004-ben feloszlott Libertines két gitáros-énekes frontembere közül Carl Barat a Dirty Pretty Things élén szorgoskodott tovább (Waterloo To Anywhere, Puffing On A Coffin Nail), míg a zenei pályáját a Babyshambles együttessel folytató Pete Doherty szinte napi szinten látta el friss címlapanyaggal a bulvársajtót (kitartó drogfüggőség, sorozatos letartóztatások, börtön, románc Kate Moss-szal stb.). Az első Babyshambles-album, a 2005-ös Down In Albion megjelenésének ténye teljesen eltörpült a Pete Doherty-show mellett, főleg hogy gyenge lemez is volt. A Shotter’s Nation viszont egy teljesen más történet.
Back 2 Mono
(Wall Of Sound/EMI)Ez a válogatás eredetileg 1995-ben készült, kifejezetten promóciós célra, hogy reklámozza a Wall Of Sound kiadó ifjú tehetségeit.
Backstreet Boys: In a World Like This [ pop ]
Önmagában már az is elég fura, hogy egy Backstreet Boys-lemezkritikát írok 2013-ban. 1996-ban meggyőződésem volt, hogy a csapatról már tényleg lehetetlen több bőrt lenyúzni... és tulajdonképpen igazam is volt, valóban lehetetlen. Ennek ellenére ők azóta is szakadatlanul próbálkoznak.
Backyard Babies: Brand New Hate
(BMG) Svédország egyik legnépszerűbb rockbandája, a Backyard Babies a Brand New Hate maxin igen hatásos ízelítőt ad Making Enemies Is Good című harmadik albumából.
Backyard Babies: Making Enemies Is Good
(BMG) Barbaró Attilának, a Junkies dalszerző-gitárosának egyik kedvenc zenekara, a svéd Backyard Babies is afféle glam-metalos punk&rollban utazik. A Brand New Hate című kislemezzel beharangozott új album a műfaj jól ismert kliséit nyújtja.
Bad Company (filmzenelemez)
(Hollywood / Warner) Hogy kikkel kerülünk össze a Rossz társaság című amerikai akciófilm megtekintésekor a sötét moziteremben, azt a vakszerencse irányítja, ám ha a filmzenelemezt választjuk, ott elég jó társaságot találunk: Gorillaz, OutKast, St. Lunatics, Dub Pistols, Tricky...
Bad Meets Evil: Hell - The Sequel [ hiphop / rap ]
Eminem a 2004-es Encore után nem igazán adott hangot magáról, öt évvel később azonban frissen és fitten tért vissza, ezt jelzi, hogy alig több mint egy év alatt két albumot is összehozott (Relapse, Recovery). Most tovább folytatódik a menetelés: ezúttal egy befagyasztott projektjét olvasztotta ki a nagy fehér rapper.
Bad Religion: Punk Rock Songs (The Epic Years)
(Epic / Sony) Most, hogy Brett Gurewitz újra a Bad Religionben gitározik és a veterán amerikai punkzenekar The Process Of Belief című tizenharmadik albumával visszatért a Brett által irányított Epitaph nevű független kiadóhoz, a Sony elérkezettnek látta az időt egy válogatáslemez kiadására. A Punk Rock Songs masszív gyűjtemény lett, jó adag kislemez B-oldallal.
12345678910
1 / 37 oldal
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.