Kedvenc helyek

Friss zene
D Double E Featuring Dizzee Rascal: Bluku! Bluku! EP [ garage / grime / rap ]
A grime rajongók legnagyobb örömére a brit garázs szcéna egyik legnagyobb figurája újabb EP-t jelentetett meg a 2010-es Bag Of Greeze után. Akkor a Newham Generals-os kollégák, Footsie és DJ Tubby segítettek be neki, most pedig a másik grime atya, Dizzee Rascal működött közre a hétszámos minialbumon.
D'Angelo: Voodoo
(Cheeba Sound/EMI) A soul szerelmesei kétsorosan is kiböjtölték a maguk hét szűk esztendejét, hiszen a hetvenes évek vége óta egészen a kilencvenesek közepéig, csak elvétve jelent meg a műfaj hagyományaihoz méltó album. Azóta viszont főleg csak a csajok tettek ki magukért, nívós férfi előadóból még mindig nagy a hiány, egy igazi kivétel akad mindössze: D'Angelo.
D12: Devils Night
(Shady Records/Universal) Két planetáris sikerű album (The Slim Shady LP, The Marshall Mathers LP) után Eminem egy együttes tagjaként jelentet meg lemezt: az öt detroiti feka haverral közösen alkotott D12 (Dirty Dozen, avagy Piszkos Tizenkettő) bemutatkozó korongja jobb pillanataiban olyan, mint egy Eminem-lemez (főleg, hogy a zene szerző-producere általában maga Eminem, sőt négy számban Dr. Dre is besegít). Az ilyen pillanatok száma azonban nem elég.
D12: My Band
(Shady / Universal)Mint már a 2003-as európai Eminem-turné és a vele párhuzamosan kiadott Shady Records Mixtape-CD kapcsán is kiderült, a fehér rapper és öt feka haverja alkotta D12 együttes is visszatér a porondra, és előáll a Devils Night folytatásával. Április legvégén megjelenő D12 World című második albumuk beharangozó dala, a My Band egy pillanat alatt felülmúlta eddigi legnagyobb slágerük, a Purple Pills sikerét.
D12: Purple Pills
(Shady Records/Universal) Eminem és öt feka rapperhaverja a Devils Night című D12-album megjelenéséhez egy új maxit is időzített, de az albumon Purple Pills (Lila tabletták) címmel szereplő drogtémájú dal a kislemezváltozatban Purple Hills (Lila dombok) lett, mint ahogy a szövegét is átírták a kényes pontokon.
D12: Shit On You
(Shady Records/Universal) Mikor Eminem egy csapat feka kíséretében vette át legutóbbi Grammyjét, és közölte, hogy 2001 áprilisban jön az új album, nem egy új Eminem-lemezre utalt, hanem a mellette álló fekákkal közös együttesének, a D12-nek a bemutatkozó albumára, melyről már itt is van a beharangozó maxi.
Daddy G: DJ-Kicks
(!K7 / Neon Music)A Neon Music Hungary megszerezte a K7 Records magyarországi terjesztését, így hivatalosan most végre már nálunk is forgalomba kerültek a 2004-es év jeles DJ-Kicks kiadványai, például a norvég Erlend Oye válogatása vagy a bristoli Massive Attack fekete óriásának, Daddy G-nek a kedvenc reggae, dub, soul, hiphop és triphop számait egybeolvasztó mixlemez.
Daft Punk: Aerodynamic
(Daft Life/Virgin/EMI) A Discovery című zseniális új Daft Punk-album második kislemezdalában - a One More Time-mal ellentétben - nincs ének, de egyéb izgalom annál több.
Daft Punk: Alive 1997
(Daft Life/Virgin/EMI) Fura, hogy fél évvel a nagysikerű második Daft Punk-album, a Discovery megjelenése után egy 1997-es koncertfelvételt dobnak piacra, még az első album, a Homework turnéjáról. Lenyomat egy olyan időszakból (és egy olyan hangzásból), amin a maszkok mögé rejtőző párizsi duó már végérvényesen túllépett.
Daft Punk: Alive 2007
(Virgin / EMI)A Daft Punk duó már a kilencvenes évek közepe óta szórja ránk az áldást a keverőpultok mögül. Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo az ezredfordulós csúcsfázis (Discovery, Interstella 5555, Daft Club) után a Human After All-lal melléléptek, de azóta ismét reflektorfénybe kerültek – nemcsak a Kanye West Graduation albumát beharangozó Faster című megaslágerbe beépített Harder Better Faster Stronger révén, de elképesztő fellépéseikkel is. Legutóbbi koncertlemezük, az Alive 1997 után most itt az Alive 2007, melyet a francia robotistenek saját fővárosukban, Párizsban rögzítettek.
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
#pestiest és szentendrei reggel ?? kis szentendrei programajánló (márc. 4-ig) http://est.hu/esemeny/13735430/uveg-ter-kep
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.