Kedvenc helyek

Friss zene
Hal: Hal
(Rough Trade / CLS)Az egészen biztos, hogy nem a dublini Hal zenekar fog – ha meg lehetséges egyáltalán ilyesmi – forradalmat elindítani a pop/rockzene birodalmában. A részben a zseniális Bacharach/David dalszerzőpáros szövegírójának, Hal Davidnek, részben a 2001 Űrodüsszeia komputerének tiszteletére nevet választó Allen testvérek zenekara ugyanis fürdik a hatvanas-hetvenes évek retrójában, igaz, egy nem igazán divatos vonal, a west coast pop, a kaliforniai felnőtt rockzene mentén igyekeznek eredeti slágereket fabrikálni. Ha nem is menő, nekik nagyon megy.
Halford IV: Made Of Metal [ metal / rock ]
Nem elképzelhetetlen, hogy a Winter Songs című karácsonyi Rob Halford lemez hallatán több rajongót Heimlich-manőverben kellett részesíteni a félrenyelt bejgli jóvoltából. A hitehagyott szimpatizánsok azonban újfent megnyugodhatnak.
Hallam Foe (filmzenelemez)
(Domino / Neon Music)A Hallam Foe című brit filmet a 2007-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be, ahol nemcsak a helyi művészmozi-hálózat díját, de a legjobb zeneért járó Ezüst Medvét is elnyerte. A címszereplő ifjú skót kukkoló történetét a jeles indie kiadó, a Domino Records katalógusából válogatott felvételek festik alá – plusz egy vadonaúj szám a Franz Ferdinandtól, mely a Colours Are Brighter gyereklemez után ide is írt egy dalt.
Halo Legends Original Soundtrack [ soundtrack ]
Bill Gates mamutcégének videójáték-piaci sikerességét és az Xbox bíztató jövőképét vázolta a 2001-ben megjelent Halo: Combat Evolved című fegyverlóbálós játék. A sci-fi körítéssel prezentált alien-gyilokról már ekkor kiderült, hogy a fejlesztők nemcsak a látványra, a zenére is komoly figyelmet fordítottak.
Hangmás: Funeral Party Budapest
(szerzői kiadás)Az artisztikus Amber Smith (rePRINT) és garázs-rockos Moog (Sold For Tomorrow) külföldi kiadóknál megjelent lemezei után magyar indie szcéna további kulcszenekarai is előállnak albumaikkal: az E.Z. Basic Hocus Focus című anyaga mellett a Hangmás CD-je is jelzi, hogy a nagyvilágban még mindig vadul hullámzó poszt-punk revival hazánkban is partot fogott. A kiváló koncertzenekarrá érett fővárosi együttes az elszánt depresszió és a pattogós new wave határán egyensúlyozik régóta várt debütáló albumán.
Hangmás: Hangmás [ alternative / electronica / garage / rock ]
A külön cím nélkül megjelentett lemezek általában valami fordulatot, összegzést vagy korszakváltást jelölnek. A Hangmás mégis ugyanazt csinálja, amit eddig is, csak egy kicsivel jobban – sok gitárral és szintivel táncoltat, miközben trendi mód dekadens, az elmúlással szembenéző, és ebből következően hedonista partikultúráról mesél a maga sajátosan egyszerű módján, mégis költőire csiszolt nyelvén.
Hangmás: Ragadozó [ indie ]
A néhány évvel ezelőtt temetési menetet követően a Hangmás elmerült az éjszakában. A nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozó legutóbbi album után most az is kiderül, hogy a ragadozók valóban az éj leple alatt a legveszélyesebbek-e.
Hangmás: Valaki Ma Este Megsérülhet
Minél sűrűbb a sötétség körülötted, annál inkább esélyes a sérülés. Napnyugta után sem a test, sem a lélek nincs biztonságban. A 2007-es temetési menet után a Hangmás most a zombiknak tart hajszás félvilági diszkót. Nyolcvanas új hullám és poszt punk, kortárs depresszió és áthatolhatatlan feketeség vegyül itt. A Valaki Ma Este Megsérülhet legalább annyira zaklatott, mint bármelyik éjszakád, és legalább annyira fáj, mint az ébredés.
Hans Dulfer: El Saxofon Part II
(EMI) Ki tud a legfunkysabban játszani egy szaxofonon? Ha még nem hallottad Hans Dulfert, akkor a válaszod nem valószínű, hogy helyes lesz. Az április 18-19-én a budapesti New Orleans Clubban fertgeteges koncertet adó örökifjú szaxofonista tavaly egy elég különös stílusú lemezt készített, mely hozzánk a koncert idején jutott el. Az El Saxofon Part II. értelemszerűen az első rész, az 1970-ben megjelent El Saxofon folytatása.
Hans Zimmer: Inception Soundtrack [ soundtrack ]
Christopher Nolan két Batman epizód között leforgatta régóta dédelgetett projektjét, az Eredetet. A film igazi intelligens blockbuster, amely az álmok útvesztőjébe kalauzolja a nézőt, úgy, hogy egy pillanatra sem vetkőzi le művészi erényeit. A látványos képekhez grandiózus zene dukál, ezért harmadszor is Hans Zimmert kérte fel a direktor a komponálásra.
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
#pestiest és szentendrei reggel ?? kis szentendrei programajánló (márc. 4-ig) http://est.hu/esemeny/13735430/uveg-ter-kep
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.