Kedvenc helyek

Friss zene
N'Dambi: Pink Elephant [ funk / r&b / soul ]
A kenyerét korábban Erykah Badu háttérvokalistájaként kereső N'Dambi lassan tíz éve építi saját szólókarrierjét. A klasszikus soul témákkal dolgozó új album ügyesen egyensúlyozik a gyenge és az erős, a különleges és a hétköznapi, illetve az érzékeny és a kiábrándult minőségei között, úgy, hogy általában mindegyikből képes kihozni a legtöbbet.
N.E.R.D.: Fly Or Die
(Virgin / EMI)A Neptunes producerduó, Chad Hugo és Pharrell Williams sztárok tucatjainak készített világslágereket, legutóbb a 2003-as The Neptunes present... Clones válogatáslemezen adtak közre egy újabb csokornyi hiphop, funk-rock és R&B dalt, de közben N.E.R.D. nevű saját zenekarukat sem hanyagolták: a bemutatkozó In Search Of... után az új album meglepően nyers hangzású, de ettől csak még zseniálisabb.
N.E.R.D.: In Search Of...
(Virgin / EMI)The Neptunes - a védjeggyé nemesült márkanév mögött két feka multiinstumentalista, Pharrell Williams és Chad Hugo bújik meg: Dr. Dre, Missy Elliott és Timbaland mellett pillanatnyilag ők a legjobb R&B/hiphop producerek. A N.E.R.D. név kettejük zenekarát rejti egy régi haverral, Shay-jal kiegészülve.
N.E.R.D.: Seeing Sounds
(Interscope / Universal)Pharrell Williams a kissé eltaktikázott 2006-os In My Mind szólóalbum után újra a Chad Hugóval közös Neptunes produkciós team neve alatt – bár már leginkább egyedül – dolgozott, kisebb-nagyobb alkalmi munkákban (Clipse: Hell Hath No Fury, Gwen Stefani: The Sweet Escape, The Hives: The Black And White Album, Jay-Z: American Gangster, Madonna: Hard Candy stb.), de nem alkotott semmi igazán figyelemfelkeltőt. Most azonban rockos funkzenekara, a – Hugo mellett egy Shay Haley nevű régi havert is soraiban tudó – N.E.R.D. trió élén bizonyíthatja, hogy nem apadt el életerős dalszerzői vénája. Ugyan a Seeing Sounds már nem akkora agybomba, mint a korábbi N.E.R.D.-albumok (In Search Of…, Fly Or Die), de így is igen szórakoztató, ügyes, laza bulilemez.
N.E.R.D: Nothing [ funk / hiphop / rock ]
Nagyon úgy fest, hogy korunk aktuális hősei a "nördök": számtalan filmben találkozhatunk efféle geek karakterekkel, akinek a lába előtt akár az egész világ is ott hever; de a könnyűzenében is hatalmas sikernek örvendenek a lúzer "rocksztárok", gondoljunk csak a Hot Chipre. A Pharrell Williams, Shay Haley és Chad Hugo alkotta N.E.R.D neve félrevezet, mivel nem nyomi figurák gyülekezetéről van szó - nagyon is kúl az a barkácspop, amit képviselnek.
Nada Surf: The Stars Are Indifferent To Astronomy [ alternative / indie / rock ]
Ugye neked is vannak olyan haverjaid, akik ugyanabba a kocsmába járnak húsz éve, és nagyjából ugyanazokat a témákat dumálják ki hétről hétre? A Nada Surf sem változik: mintha meg sem történt volna az elmúlt bő másfél évtized.
Nada Surf: The Weight Is A Gift
(City Slang / CLS)Az amerikai tinédzserértékrendet karikírozó Popular című slágerrel és klippel 1996-ban feltűnt New York-i Nada Surf trió már 2002-ben, Let Go című harmadik albumával bebizonyította, hogy kinőtt a főiskolás power popból, a 2005-ös The Weight Is A Gift azonban elődjénél is tökéletesebb popdalokat tartalmaz.
Nagy Feró: Antológia 1-2
(EMI)A Beatrice vezérének Antológia című 2004-es válogatáslemezét 2005-ben követte egy második rész is Antológia 2 – B oldalak, ritkaságok címmel, a karácsonyi piacra pedig a két CD közös díszdobozba csomagolva is megjelent. Mivel a két lemez szorosan összetartozik, külön, de együtt tárgyaljuk őket mi is.
Naibu: Naibu [ drumandbass ]
Fogadjunk, hogy egy francia drumandbass producert sem tudtok mondani! Na ugye. Jó, így már könnyű, hiszen a címben benne van a válasz. Robin Leclair Párizsban él, és őszintén szólva még most sem tudjuk pontosan, mi vitte rá, hogy dnb számokat írjon.
Nancy Sinatra: Nancy Sinatra
(Sanctuary / CLS)A 2004-es év hemzsegett a fényes visszatérésektől (Loretta Lynn, Brian Wilson, Morrissey, U2 stb.), és ezek sorába illik a hatvanas évek szőke popikonjának, Nancy Sinatrának az új lemeze is. Akárcsak Marianne Faithfull Before The Poison című aktuális albumát, Frank Sinatra lányának új korongját is egy generációval fiatalabb tisztelői írták. Többek közt Morrissey, a U2, a Pulp és a Sonic Youth tagjai.
Játék
A kiállítás a honfoglalástól a 19. századig mutatja be a fegyverek történelmet alakító szerepét.
#pestiest és szentendrei reggel ?? kis szentendrei programajánló (márc. 4-ig) http://est.hu/esemeny/13735430/uveg-ter-kep
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.