Kedvenc helyek

Friss zene
U.K. Subs: Work In Progress [ punk / rock ]
Az angol U.K. Subs joggal titulálható a punk rock Motörheadjének. Annak dacára ugyanis, hogy Charlie Harper énekes még valószínűleg élőben látott brontoszauruszt, a zenekar lendülete cseppet sem tört meg az idők folyamán.
U2: 18 Singles
(Island / Universal)Adam Clayton, Larry Mullen Jr., Paul Hewson (Bono) és Dave Evans (The Edge) még középiskolásként, 1976 őszén alakították zenekarukat, aminek harmincéves jubileumát egy slágerválogatással ünneplik. Az ezredforduló táján volt már ilyen nekik, két külön kiadvány formájában (The Best Of 1980–1990, The Best Of 1990–2000), s azóta csupán egy stúdióalbumuk jelent meg (How To Dismantle An Atomic Bomb), most azonban karrierjük fénypontjait egy szimpla CD-re próbálják sűríteni (ami mellé egy DVD-t is kiadtak 18 Videos címmel).
U2: All Because Of You
(Universal)Ahogy a Vertigo, úgy az All Because Of You is a U2 újra megtalált rockos arculatát mutatja - nem véletlen, hogy Észak-Amerikában az lett a második kislemezdal a How To Dismantle An Atomic Bomb albumról. Itt nálunk Európában azonban csak a Sometimes You Can`t Make It On Your Own és a City Of Blinding Lights után kapjuk meg.
U2: All That You Can't Leave Behind
(Island/Universal)Az új U2-album visszafogott, szimpatikus anyag. A rádiókból és tévékből már ismert nyitódal, a Beautiful Day számít a lemez legpörgősebb számának, az albumra ugyanis lassú, finom tempók jellemzőek...
U2: Beautiful Day
(Island/Universal) Három év óta az első új U2-dal, nem csoda, hogy rögtön vezeti az angol listákat, még Robbie és Kylie duettjét is leveri.
U2: City Of Blinding Lights
(Island / Universal)A U2 egész júliusban Európában turnézik – a magyar hordák 2-án Bécsben, 5-én Katowicében cserkészhetik be az ír rockhéroszokat. Mindehhez egy stílszerű új slágert is kapunk a City Of Blinding Lights formájában, mely a Vertigo és a a Sometimes You Can`t Make It On Your Own után már a harmadik (ha a csupán Észak-Amerikában megjelent All Because Of You-t is számítjuk, akkor a negyedik) kislemezdal a How To Dismantle An Atomic Bomb albumról.
U2: Electrical Storm
(Island / Universal) A U2 második válogatáslemezére (The Best Of 1990-2000) egy vadonatúj dal is került: az Electrical Storm új producerrel, az ambientmester William Orbittal (lásd: Madonna: Music, All Saints: Saints & Sinners) készült. A maxi bónuszai között érdekes koncertfelvételeket és remixeket találunk.
U2: Elevation
(Island/Universal) Az All That You Can't Leave Behind harmadik kislemezdalát, (az albumon is) a Beautiful Day és a Stuck In The Moment You Can't Get Out után következő Elevationt kicsit még felturbózták a Tomb Raider filmzenelemez számára. Ez az új mix került a két változatban megjelent maxira is - az egyik verzión remixek, a másikon kiadatlan felvételek szerepelnek bónuszként.
U2: Get On Your Boots
(Island / Universal)A 2004-es How To Dismantle An Atomic Bomb albumot, illetve annak DVD-n (Vertigo 2005) és térhatású koncertfilmen (U2 3D) is dokumentált turnéját nagy összegzések követték (U2 by U2, 18 Singles, 18 Videos), a korábban még nem próbált Rick Rubin bevonásával születő új felvételek pedig némi irányváltást, útkeresést sejttettek. A végül mégis a régi bevált producerekhez (Brian Eno, Daniel Lanois, Steve Lillywhite) visszatérve készült No Line On The Horizon albumot beharangozó kislemezdal hoz is újat, meg nem is.
U2: How To Dismantle An Atomic Bomb
(Island / Universal)Az ír U2 a kilencvenes évek posztmodern és groove-os kísérletezése után a 2000-es All That You Can't Leave Behind albummal és a hozzá kapcsolódó turnéval visszatért a nyolcvanas évek őszinte rockhangzásához, és most a Vertigo című slágerrel bevezetett új lemezen is ezt az irányvonalat folytatja, ám ezúttal nyersebb és energikusabb dalokkal.
Játék
A kiállítás a honfoglalástól a 19. századig mutatja be a fegyverek történelmet alakító szerepét.
#pestiest és szentendrei reggel ?? kis szentendrei programajánló (márc. 4-ig) http://est.hu/esemeny/13735430/uveg-ter-kep
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.