Kedvenc helyek

Friss zene
V.I.Ny.O.: Előre hátra oldalt vissza
(Bahia) Bemutatkozó albumával jelentkezik a Voltatokmá' Idén Nyáron Olaszba'?, azaz a V.I.Ny.O., az a fiatal budapesti zenekar, melynek gitárok és szaxofon fémjelezte szövegcentrikus zenéje egyszerre idéz valami tíz évvel ezelőtti ízt és hoz valami friss, romlatlan lendületet.
VA: Abduction Soundtrack
A különösebben nem megrázó, mondhatni szokásosan unalmas és fantáziátlan score helyett most vizsgáljuk meg az idei év egyik legtöketlenebb akciófilmjének soundtrackjét, melyen különféle előadóktól gereblyéztek össze néhány jelentéktelen számot.
VA: Astropioneers 1 & 2 [ disco / downtempo / house ]
A csillagközi invázió folytatódik. A résztvevők: Oroszország és Norvégia. Igazából persze nem csak ők, hanem az egész bolygó. A kozmikus disco mozgalom mára olyan méretűvé nőtte ki magát, amilyenről Lindström és Prins Thomas még csak álmodhatott öt-hat évvel ezelőtt.
VA: Dexter Season 4 Soundtrack [ soundtrack ]
Kedvenc vérnyomelemző sorozatgyilkosunk szeptemberben ötödik alkalommal indul egész évadnyi mészárlására, ennek örömére jelenik meg az előző szezon részeiben hallott számok és kompozíciók válogatása.
VA: Digitally Enhanced Volume Three mixed by Will Holland [ electronica ]
"A trance jövője biztos kezekben van" - írta a Mixmag Will Hollandről. Hogy egy ilyen kijelentés mennyire hangzik hitelesen egy zenei szaklaptól, mely a lemezajánlókon kívül szinte már nem is foglalkozik ezzel a leszálló ágban lévő (?) műfajjal, az persze kérdéses.
VA: Gainsbourg (Vie Heroique) Original Soundtrack [ soundtrack ]
Az év elején mutatták be a párizsi filmszínházak Joann Sfar rendező Serge Gainsbourg életéről készült, Gainsbourg (Vie Heroique) című filmjét. A mozihoz rendelt soundtrack a mondén zseni és Olivier Daviaud zeneszerző-hangszerelő közös érdeme.
VA: I'm Here - Soundtrack To The Short Film By Spike Jonze
Ha az embernek egy Spike Jonze mozgókép zenéjéről kell írnia, azonnal mosolyra áll a szája, hiszen ez már eleve nem lehet rossz, a kultdirektor ugyanis rendesen rajta tartja az ujját a kortárs pop ütőerén, és mindig izgalmas bandákat húz elő a cilinderből. Ez az I'm Here című megható kisfilm esetében sincs másképp.
VA: Jalapeno Funk Vol. 3 [ disco / funk ]
Ha van olyan zene, amely képes elég forró lenni ahhoz, hogy a mexikói gyökerekkel bíró chilipaprikához hasonlítsák, akkor az elektomossággal ütött funk ilyesmi lehet, és ezt a válogatáslemezt készítő Trevor Mac jól bele is keni a fülébe mindenkinek.
VA: Listen Up! The Official 2010 Fifa World Cup Album [ folk / pop ]
A vébéhez - ami egyben a legnézettebb tévés esemény is a bolygón - kapcsolódó mörcsöndájzing-iparnak köszönhetően jelenik meg az esemény húzódalát - a Waka Waka című számot - is hordozó korong. Shakira, R. Kelly, John Legend és Matisyahu is hozzáteszi a magáét a válogatáshoz, amely értelemszerűen sokat foglalkozik a rendezvénynek otthont adó kontinenssel.
VA: Real Steel Soundtrack
Ha bunyós filmről van szó, akkor csakis rock vagy hiphop jöhet szóba a soundtracken. A Vasököl egy rendhagyó darab: a ringben emberek helyett robotok mérik össze erejüket, míg a szorítón kívül egy hanyag apának kell megküzdenie fiáért, így biztos, ami biztos, mindkét műfajból kapunk egy adagot.
Játék
Menyhárt Jenő és ikonikus zenekara régi és új dalokkal hangol az ünnepekre.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.