Kedvenc helyek

Friss zene
V.I.Ny.O.: Előre hátra oldalt vissza
(Bahia) Bemutatkozó albumával jelentkezik a Voltatokmá' Idén Nyáron Olaszba'?, azaz a V.I.Ny.O., az a fiatal budapesti zenekar, melynek gitárok és szaxofon fémjelezte szövegcentrikus zenéje egyszerre idéz valami tíz évvel ezelőtti ízt és hoz valami friss, romlatlan lendületet.
VA: Abduction Soundtrack
A különösebben nem megrázó, mondhatni szokásosan unalmas és fantáziátlan score helyett most vizsgáljuk meg az idei év egyik legtöketlenebb akciófilmjének soundtrackjét, melyen különféle előadóktól gereblyéztek össze néhány jelentéktelen számot.
VA: Astropioneers 1 & 2 [ disco / downtempo / house ]
A csillagközi invázió folytatódik. A résztvevők: Oroszország és Norvégia. Igazából persze nem csak ők, hanem az egész bolygó. A kozmikus disco mozgalom mára olyan méretűvé nőtte ki magát, amilyenről Lindström és Prins Thomas még csak álmodhatott öt-hat évvel ezelőtt.
VA: Dexter Season 4 Soundtrack [ soundtrack ]
Kedvenc vérnyomelemző sorozatgyilkosunk szeptemberben ötödik alkalommal indul egész évadnyi mészárlására, ennek örömére jelenik meg az előző szezon részeiben hallott számok és kompozíciók válogatása.
VA: Digitally Enhanced Volume Three mixed by Will Holland [ electronica ]
"A trance jövője biztos kezekben van" - írta a Mixmag Will Hollandről. Hogy egy ilyen kijelentés mennyire hangzik hitelesen egy zenei szaklaptól, mely a lemezajánlókon kívül szinte már nem is foglalkozik ezzel a leszálló ágban lévő (?) műfajjal, az persze kérdéses.
VA: Gainsbourg (Vie Heroique) Original Soundtrack [ soundtrack ]
Az év elején mutatták be a párizsi filmszínházak Joann Sfar rendező Serge Gainsbourg életéről készült, Gainsbourg (Vie Heroique) című filmjét. A mozihoz rendelt soundtrack a mondén zseni és Olivier Daviaud zeneszerző-hangszerelő közös érdeme.
VA: I'm Here - Soundtrack To The Short Film By Spike Jonze
Ha az embernek egy Spike Jonze mozgókép zenéjéről kell írnia, azonnal mosolyra áll a szája, hiszen ez már eleve nem lehet rossz, a kultdirektor ugyanis rendesen rajta tartja az ujját a kortárs pop ütőerén, és mindig izgalmas bandákat húz elő a cilinderből. Ez az I'm Here című megható kisfilm esetében sincs másképp.
VA: Jalapeno Funk Vol. 3 [ disco / funk ]
Ha van olyan zene, amely képes elég forró lenni ahhoz, hogy a mexikói gyökerekkel bíró chilipaprikához hasonlítsák, akkor az elektomossággal ütött funk ilyesmi lehet, és ezt a válogatáslemezt készítő Trevor Mac jól bele is keni a fülébe mindenkinek.
VA: Listen Up! The Official 2010 Fifa World Cup Album [ folk / pop ]
A vébéhez - ami egyben a legnézettebb tévés esemény is a bolygón - kapcsolódó mörcsöndájzing-iparnak köszönhetően jelenik meg az esemény húzódalát - a Waka Waka című számot - is hordozó korong. Shakira, R. Kelly, John Legend és Matisyahu is hozzáteszi a magáét a válogatáshoz, amely értelemszerűen sokat foglalkozik a rendezvénynek otthont adó kontinenssel.
VA: Real Steel Soundtrack
Ha bunyós filmről van szó, akkor csakis rock vagy hiphop jöhet szóba a soundtracken. A Vasököl egy rendhagyó darab: a ringben emberek helyett robotok mérik össze erejüket, míg a szorítón kívül egy hanyag apának kell megküzdenie fiáért, így biztos, ami biztos, mindkét műfajból kapunk egy adagot.
Játék
A kiállítás a honfoglalástól a 19. századig mutatja be a fegyverek történelmet alakító szerepét.
#pestiest és szentendrei reggel ?? kis szentendrei programajánló (márc. 4-ig) http://est.hu/esemeny/13735430/uveg-ter-kep
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.