Kedvenc helyek

Friss zene
Zagar: Cannot Walk Fly Instead
(CLS)A Yonderboi-féle Shallow And Profound album és turné kísérőzenekarából a billentyűvirtuóz Zságer Balázs vezetésével önállósodott Zagar együttes a Local Broadcast című 2002-es bemutatkozás és a 2004-es Szezon filmzene után 2006-ra ígérte a harmadik anyagát (lásd interjúnkat!), de végül 2007-es megjelenés lett belőle – és egy olyan nagy igényű konceptlemez, amit bátran hasonlíthatunk Yonderboi Splendid Isolation albumához. A legelső lemezkritika itt az est.hu-n olvasható.
Zagar: Local Broadcast
(Ugar / UCMG) Yonderboi Shallow And Profound című sikeralbumának egyik meghatározó zenésze és társszerzője, a billentyűs Zságer Balázs - a Yonderboi Quintet néhány további tagjával - megcsinálta saját zenekarát Zagar néven (a kezdőbetű fölött kis fordított háztetős ékezettel!). Bár a Natural Phenomena című EP megjelenése már bő egy éve csúszik, időközben kijött a formáció első albuma.
Zagar: Natural Phenomena
(Ugar/UCMG) ez a kiadvány végül hivatalosan nem került forgalomba A kezdőbetűje fölött kis fordított háztetős ékezetet viselő Zagar művésznév mögött Yonderboi billentyűse, Zságer Balázs rejtőzik. Alig néhány hónappal azután, hogy először hallatott magáról szólóban, máris egy önálló EP-t készített - négy szám a természeti jelenségek témakörében.
Zagar: Szezon – Eastern Sugar (filmzenelemez)
(FillCell Studio)Miközben Yonderboi Shallow And Profound albumának folytatására lassan öt éve várunk, a fő zenész- és szerzőtárs Zságer Balázs a saját zenekarával már a második lemezét adja ki: a 2002-es Local Broadcast után most a Szezon című film zenei anyagából állított össze egy albumot. A 2004-es év legjobb magyar filmzenéje önállóan - film nélkül - is élvezhető.
Zanzibár: Ádám keresi Évát [ pop / rock ]
A Zanzibár a Hooligans mellett minden bizonnyal hazánk második legnagyobb szereptévesztett zenekara, mely dalaival teljes mértékben saját arculata ellen dolgozik. A rockzenének álcázott kommersz popdalocskákat toló négyes immár hatodik lemezét adta ki.
Zanzibar: Nem vagyok tökéletes
(EMI) A sztori szerint az egykori rendőrnő egy átbulizott szilveszteréjszaka után, közúti ellenőrzés során találkozott először azzal a négy sráccal, akik kedvéért - az egyenruhát mikrofonra cserélve - fejest ugrott a Nagy Magyar Rocklétbe. Igaz, vagy sem, a zenészek és az énekesnő közös munkájának eredménye a Zanzibar bemutatkozó lemeze.
Zap Mama: Supermoon
(Concord / Universal)Az 1990-es indulása óta hat albumot készítő Zap Mama neve egyet jelent a minőségi világzenével, legyen szó a capella előadásmódról, vagy a hiphop, R&B, soul, dzsessz, rock és pop elemek afrikai zenékkel való összeolvasztásáról. A frissen megjelent Supermoon újabb sikeres példája ennek a törekvésnek, mely a családi, baráti és szerelmi kapcsolatoknak, valamint önmagunk felvállalásának és kibontakoztatásának fontosságát hangsúlyozó dalaival egyben a Zap Mamát vezető Marie Daulne eddigi legszemélyesebb lemeze is.
Zaporozsec: Pixelek Megjelenés: 2018. február 16. [ pop / rock ]
Zenei diszkográfiájukat megvizsgálva bátran nevezhetnénk a Zaporozsec együttest a magyar Maroon 5-nak, leszámítva azt, hogy ők négyen vannak, és kicsit „alterebb” zenét játszanak, mint külföldi kollégáik.
Zaz: Recto Verso [ acoustic / jazz / pop ]
A jól megjegyezhető művésznév mögött a francia Isabelle Geffroy áll, akinek franciasága nem csak a dalszövegek nyelvét, de az egész zenei univerzumát meghatározza.
Zazie: Za7ie [ electro / pop ]
A Franciaországban és más francia nyelvterületeken rendkívül népszerű dalszerző-énekesnő immár a hetedik lemezénél tart, amit a Za7ie címben fel is tüntet (erősen emlékeztetve a David Fincher-féle Hetedik eredeti címére, a Se7enre). A friss munka egy kimerítő projekt esszenciális kivonata.
Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
#pestiest és szentendrei reggel ?? kis szentendrei programajánló (márc. 4-ig) http://est.hu/esemeny/13735430/uveg-ter-kep
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.