Kedvenc helyek

Interjú
Bartók Béla útján - Balkan Fanatik
On the Road címmel egy rendhagyó lemezt jelentetett meg a Balkan Fanatik. Ezúttal mellőzték muzsikájukból a korábbi popularitást, és egy nagyon izgalmas, török/arab/magyar zenei ötvözetet vittek CD-re. A miértekre a szerződuó egy agya, Lepe válaszolt.
Gájer Bálint neve összeforrt a swinggel
Három évvel ezelőtt még csak egy szűk réteg ismerte Gájer Bálint nevét, azok, akik rendszeresen hallgatták a Group’N’Swing zenéjét. Aztán a TV2-n futó The Voice tehetségkutató műsornak köszönhetően országos ismertséget szerzett, mára pedig neve egyet jelent a hazai swingélet egyik legtehetségesebb alakjával.
Nagy Feró és a Beatrice rekordévet zárt
Tavaly ősszel Nagy Feró azt mondta, a 2013-as évhez hasonlóan sikeres évet nem lehet zárni, az idei nyár azonban rácáfolt erre. Hálás a sorsnak, mert kiváló lehetőségeket sodor elé az élet, és olyan emberek veszik körül, akikkel egy irányba tartanak…
„Aki egyszer itt megfordult, az újra el fog jönni” - Kokas Katalin
A komolyzenei koncertek mellett a tehetséggondozás is fontos szerepet kap az idén ötödik évfordulóját ünneplő Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon, melyet augusztus 13. és 19. között rendeznek meg. Kokas Katalin hegedűművész, a Kaposfest művészeti vezetője mesél a fesztiválról.
„A szocrock nem zenei stílusmeghatározás, hanem az együttes filozófiáját takarja” - Jurij
Magyarország egyetlen szocrockzenekara, a Jurij nemrég jelentette meg ősszel érkező nagylemezének előfutárát, a Vége van című kislemezt. A címadó dalhoz forgattak egy remek klipet is, közben a fesztiválozás is beindult a csapatnál. Az együttes körüli aktualitásokról Sándor Dániel dobos nyilatkozott.
„El kell viselniük minket” - Balkan Fanatik
Három év várakozás után jelent meg a Balkán Fanatik új, Feljött a nap című lemeze. Az együttes egyik motorja, Lepe nyilatkozott a Pesti Estnek az albumról, a zenekar körüli állandó változásokról, és hogy miért is nehéz velük együtt dolgozni.
Megjelent a Jazzation új albuma
Hamarosan a boltokba kerül a népszerű acappella jazzkvintett, a Jazzation új albuma, amely a Twisted címet kapta. A cím magyarul annyit tesz: kifordított. Hűen tükrözi az album anyagát, hiszen a Jazzation számos más műfajú dalt „fordított ki” jazz-acappella stílusra. Várallyay Katus, a Jazzation vezetője mesél az új albumról.
„Akik slágert várnak tőlünk, megkapják” - Kaukázus
A Kaukázus tavaly óta újra koncertezik, sőt idén májusban megjelentette és ingyenesen letölthetővé tette a K.U.S. (Kérni Ugyanazt Semmi) című új lemeze első felét. Kardos-Horváth János dalszerző-frontemberrel beszélgettünk.
Mindenki utánoz bennünket! - Márton András, KFT
Hazánk egyik legeredetibb csapata már a harmadik X-en is túl van, de mit se veszített humorosságából és fiatalos lendületéből. Az Afrika és a Balatoni Nyár klasszikusok szülőatyjai, a máig is aktívan alkotó KFT tagjai június 28-án a tatai Víz, Zene, Virág Fesztivál közönségét repítik el különös világukba. Márton Andrással, az együttes egyik alapítójával, dobosával beszélgettünk.
„Nem a legjobbak szeretnénk lenni, hanem A LEGJOBBAK MARADNI” - Bagoly András, Instant
Háromnapos elektronikus zenei fesztivállal indít a megújult, kibővült, még labirintusszerűbb Instant. A május 8. és 10. között megrendezendő Metamorphosis Fesztiválról és az új helyszínekről kérdeztük Bagoly Andrást, az Instant szóvivőjét.
12345678910
4 / 45 oldal
Játék
Laár Andrásék újrajátsszák a harminc évvel ezelőtti dalaikat, ráadásul ezen az esten Balogh Kálmán cimbalma is pengeni fog.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.