Kedvenc helyek

Interjú
„Ahogy a skorpió sem tagadhatja meg önmagát, úgy tűnik, végül mi sem”
Októberben jelent meg a 30Y-ból megismert Beck-fivérek (Zoli és Zaza) duó formációban elkészített lemeze, Bezzeg a kurva Beckek néven. Beck László, azaz Zaza, mesélt arról, hogy már majdnem a szögre akasztották a zenélést, de aztán Zoli jött a matricáival, hogy idén még Bezzeg, de januárban visszatér a 30Y, és még azt is megtudtuk, ki az Suastika Putra Sandi Nengga Pucak.
"Minden kimunkált zene megtalálhatja a közönségét..." - Pátkai Rozina
A magyar jazz tele van remek fiatal énekesnőkkel, így már nem is csodálkozunk, hogy a legújabb üdvöskének is üstökösként emelkedik a csillaga. Pátkai Rozina az elmúlt két évben sikert sikerre halmozott a nemzetközi és hazai megmérettetéseken, ősszel pedig megjelent kvintettjének első lemeze, melynek apropóján a jazzről és az inspirációiról kérdeztük.
"...újra kapcsolódom a zenésztársaimhoz, illetve a közönséghez" - Oláh Szabolcs
A fiatal magyar jazz-zenészgeneráció egyik legígéretesebb zenészeként tartják számon. A számos hazai és nemzetközi elismerésben részesült gitáros, zeneszerző és hangszerelő most hosszabb alkotói szünet után tér vissza saját zenekarával, az Oláh Szabolcs Quintettel. November 16-án bemutatott első lemezük kapcsán beszélgettünk Szabolccsal.
„Igyekeztem egy prémiumkategóriás terméket az asztalra tenni” - Temesi Berci
Session-zenészként több mint ötven lemezen közreműködött, játszott a Black-Outban, a Kowalsky Meg a Vegában és a Belmondóban, az utóbbi években népszerű televíziós műsorok zenei rendezőjeként is feltűnt, szeptemberben pedig megjelent első szólólemeze. Temesi Berci basszusgitárossal beszélgettünk On Time című albuma kapcsán.
„Egy sokat próbált, sokat próbáló zenekar” - Balanyi Szilárd
Hamarosan új albummal jelentkezik a Quimby, mely végül Kaktuszliget címmel kerül a boltokba december legelején. Stúdió, próbaterem, őszi-téli turné, e Bermuda-háromszögben kaptuk el a zenekar szólóban is aktív billentyűsét, Balanyi Szilárdot.
„Ez nem feltétlenül az a popzene, ami a rádióban szól” - mixikutya
Neve ellenére a mixikutya nem egy gyerekzenekar, hanem egy lelkes fiatalokból álló új csapat, amelynek tagjai meggyőzően vannak képben zenei téren, határozott elképzelésük van arról, milyen zenét (nem) szeretnének csinálni, ...
Pély Barna Trio (B The First)
A külföldi babérokra is törő Pély Barna vezetette zenekar októberben Erdélyt célozza meg dinamikus, energikus stílusával. Friss zenekaráról faggattuk a frontembert.
„Arra törekedtünk, hogy megmaradjanak a melódiák.” - Mystery Jets
A részben családi vállalkozásként indult Mystery Jetset 2004-ben alapította Blaine Harrison édesapjával, Henryvel és néhány iskolai haverjával. Bár az Editorsszal és a Kooksszal nagyjából egy időben kezdett a londoni indie csapat, talán kevésbé ismert és felkapott.
Hollywood Rose 10 éves jubileumi koncert: Petőfi Rendezvényközpont, okt. 12.
Az idén 10. születésnapját ünneplő csapat a leghitelesebb Guns N' Roses tribute-ként alakult, mára pedig már két, saját dalokkal teli lemezzel is rendelkező zenekar két tagját, Dénes Viktor ritmusgitárost kérdeztük a koncert, valamint Takács Vilmost a hamarosan megjelenő könyve kapcsán, mely a legendás GN'R-hoz is kapcsolódik.
„Azt kérdezed, hogy veszélyes-e a rock’n’roll?” - Skunk Anansie
A Skunk Anansie két évvel ezelőtt már bebizonyította a Sziget nagyszínpadán, hogy hatalmas bulit tud csinálni, így idén már az is biztosra mehetett, aki első körben még nem ismerte az 1994-ben alakult, 2001-ben feloszlott, majd 2009-ben újra összeállt londoni „britrock” csapatot. Az együttes két oszlopos tagjával, az énekesnő Skinnel és a basszusgitáros Cass-szel beszélgettünk a koncertjük előtt.
234567891011
6 / 45 oldal
Játék
A Gnómeó és Júlia kedvelt kerti törpéi visszatérnek egy vadonatúj londoni kalandra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.