Kedvenc helyek

Interjú
Elefánt interjú
A jelenlegi formájában 2012 januárja óta zenélő, szombathelyi gyökerű Elefánt 2011 decemberében mutatkozott be. Az együttes Kék szoba címmel 2012 nyarán jelentette meg első, öt dalt tartalmazó lemezét, melyet most...
Astryd
Az Astryd minimalista elektronikus popzenei projekt 2012 őszén indult; tagjai a hajdani Realistic Crew-ból Vranik Krisztián, (Krizso – zenei producer, szerző, élő elektronika), a csapat utolsó énekesnője, a Marge néven szóló projekttel is rendelkező Mészáros Zsuzsanna (Marge – dalszerző, ének, élő hangszerek), illetve Gulyás Kristóf (ütős hangszerek, elektronikus dob).
United
A United zenekar tagjai igazi kozmopoliták: sokszínűek, ezer dolgot csinálnak egyszerre, állandó mozgásban vannak és mindig a jövőbe tekintenek. Talán ennek köszönhető, hogy a hazai popzenei élet egyik legnívósabb formációja máig is töretlen lendülettel képes megújulni.
"... nem teljes albumokban hanem több EP-ben gondolkodunk." - MaNGoD
A modern rockot játszó MaNGoD 2007-es, debütáló, Near Life Experience című lemezével robbant be a köztudatba. Azóta sok minden történt a zenekarral, többek között tagcserék is. A mostani visszatérésük gyümölcse egy négy számból álló EP. A Vivos Voco kapcsán a csapat dobosát, Viniczai Szabit kérdeztük.
Kígyók, horror, rock’n’roll - Slash interjú
Már lassan 17 éve, hogy Slash kiszállt a Guns N’ Rosesból, de manapság sem örvend kisebb népszerűségnek, mint mondjuk a kilencvenes évek elején. A tízperces beszélgetés során a Guns és Axl Rose szigorú tabutéma volt, egyéb kérdésekre viszont előszeretettel válaszolt a Disney On Ice-pólóban feszítő gitárhős.
Norbert Kristóf interjú
Kristóf Norbert (vagy fordítva, angolosan Norbert Kristof) 1980-as születésű hazai dalszerző-gitáros-énekes. A Miskolcon született, de Budapesten élő dalnok zenei ízlését a kilencvenes évek alterock-kinálata alakítgatta.
Bródy János – „A jó dalban a dallam és a szöveg, mint egy DNS-spirál, összefonódnak és elválaszthatatlanok.”
Bródy János a magyar könnyűzene ikonikus alakja. Nemrégiben megjelent koncert DVD-jéről, a zene jelenéről, múltjáról és jövőjéről beszélgettünk.
Robb Flynn - „Mindenki kap egy kis pihenőt a Machine Headtől”
Koncertlemezzel lepte meg rajongóit az idei Fezen fesztiválon is fellépett Machine Head. A csapat frontembere, Robb Flynn mesélt az albumról, szokásaikról, rajongótáborukról és elárulta azt is, mit gondol Randy Blythe prágai letartóztatásáról.
Punnany Massif „egy olyan extrovertált műfajból, a hiphopból nőttünk ki, ahol nincs olyan, hogy sok”
Formabontóan új képvilágú klipet forgatott a provinciálisnak egyáltalán nem nevezhető pécsi Punnany Massif zenekar. A Mary Popkidsszel közösen készített Mosoly című számukat pár hét alatt több mint egy millióan tekintették meg a Youtube-on.
Jappán
Ki az? Becenevét egyetemi szakjáról kapta, a HS7 billentyűse, a Soerii & Poolek egyik legofeje és számos hazai ismert és még ismeretlen – de annál ambiciózusabb – zenekar lemezeinek zenei producere. Takács Zoltánnal egy alvás nélkül átdolgozott éjszaka után (fejenként) két kávé mellett beszélgettünk.
567891011121314
9 / 45 oldal
Játék
„Hol legitimek a megéléseink? Egy csomó érzés, állapot egyszerűen illegál, nem szabad. A művészet alibi. A művészet oltárán szabad olyat tenni, amit az életben nem minden esetben. Ezért a művészet játék, alibi a szabadságra.” (Hód Adrienn).
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.