Kedvenc helyek

Nyári slágercunami
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (2000)
A millenniumi év életünk egyik legsötétebb időszaka: a Teveclubon nevelt tevéink úgy hullanak, mint a legyek, freemailes postafiókunkat eldugaszolják a Coelho-idézetes Powerpoint-prezentációk, friss chat.hu-s ismeretségünk telefonszámán pedig a Csatornázási Művek jelentkezik be. Ja, és agyhúgykövet kapunk a nyár ronggyá játszott slágereitől.
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (1999)
A Neo–Trinity sztárpár újra divatba hozza az AVH-s malaclopó dzsekit, Jar Jar Binks szinte könyörög érte, hogy saját kitépett nyelvével fojtsuk meg őt, a faterék macskarészeg telekszomszédja pedig hegesztőpajzson át nézi a napfogyatkozást. Mindez mintha tegnap lett volna, pedig már ’99 nyári slágerei miatt is alsó hangon 20 éve szenvedünk poszttraumás stresszszindrómában.
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (1998)
A 2000-es év közeledtével megszaporodtak a világvégejóslatok, melyek jobbára derültségre adtak okot. Ugyanakkor 1998 nyarának slágerfelhozatalát elnézve joggal érezhetjük azt, hogy az emberiség – ha tudat alatt is – igenis készült a közelgő apokalipszisre.
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (1997)
1997 – Leonadro DiCaprio úgy kékül el a Titanic végén, mint a Pentium 2-es képernyője. Ennek ellenére a lakosság – az Ország Nyomdászát követve – tömegesen szállt be az internetbe. És pajszerrel sem lehetett lefeszegetni az éppen induló Z+ zenecsatornáról, mely többek között a következő slágerekkel támadta szürkeállományunkat:
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (1996)
Tetszik vagy sem, az ember késő kamaszkorára eljut oda, hogy a kíváncsiságtól vezérelve kipróbáljon bizonyos könnyedebb tudatmódosító szereket. Nos, 1996 nyarán minket semminemű hasonló késztetés nem gyötört, az aktuális zenei felhozatala ugyanis elvégezte a piszkos munkát.
Régen minden jobb volt? – nyári slágercunami (1995)
Nagy bajban lennénk, ha nosztalgiadalt kéne írnunk 1995 nyaráról: azt leszámítva ugyanis, hogy megalakult a Ganxsta Zolee és a Kartel, és hogy a restibe megérkezett a Moral Kombat 3. játékgép, szinte semmit nem tudunk felidézni. Kivéve persze a nyári világslágereket, melyek forró ólomként árasztották el fülünket.
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (1994)
1994 – A kereskedelmi tévék betörése még várat magára, mindenesetre a lakosság agysejtjeit a Három kívánság mellett már az Elektor Kalandor és a Zsákbamacska is tizedeli. Szerencsére azért a nyári slágerek nem minden esetben asszisztáltak ehhez a folyamathoz.
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (1993)
Gyilkos kobold, Apácashow 2., Cliffhanger, Nicsak, ki beszél most, Robotzsaru 3., Péntek 13. IX. (!!!) – többek között ez volt 1993 filmes felhozatala. A zeneipar pedig könyörtelenül kitermelte Hollywood-alsó hasonló termékeinek muzikális megfelelőit.
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (1992)
1992 - „Mennyé má’ ki a levegőre, begyöpösödik az agyad a sok hülye videokliptől! Engem a te korodban furkósbottal kellett bezavarni a házba!” – valahogy így hangzott a fater unásig ismert nagymonológja ’92 nyarán. A mi válaszunk pedig így: „Könnyen beszélsz, a Rákosi-korszakban nem volt MTV.”
Régen minden jobb volt? – Nyári slágercunami (1991)
1991 – Megkezdődik, majd véget ér az öbölháború, és felbomlik a Szovjetunió. A magyar lakosság továbbra sem tudja, mi az a MÜSZI, viszont két alapvetően szörnyűséges tévhitben él: 1.: a Família KFT vicces; 2.: a nyári popzenei felhozatal fényévekkel minőségibb, mint a 80-as években volt.
Játék
A Die Krupps legutóbb a Front Line Assembly vendégeként járt nálunk, most azonban headlinerként érkezik a Hajóra.
Pózolj Stonehenge-dzsel! 10 éve kezdődtek a stonehenge kutatások. Ebből az alkalomból gyűjtöttek össze a Stonehenge -nél készültturistafotókat, böngésszétek őket, csodásak! #stonehenge100 #regifotok #photohistory #stonehengehistory#tourists #stonehengetourist
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.