Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló 2019. szeptember 19-25. szeptember 19 - 25.
Fúziós zenéken keresztül műfajok sokaságába hallgathatunk bele a héten: rock, funk, jazz, punk, szörf, elektronika, dream folk, synhtwave, roma és alternatív beat dallamok is felcsendülnek az elkövetkező hét nap legérdekesebbnek ígérkező koncertjein.
Helmet (USA) - 30 X 30 X 30 Tour [ alternative / hardcore / metal ] Budapest, Dürer Kert, szeptember 24. 20:00
Tucatnyi súlyos formációt tudnánk említeni, akik 90-es évekbeli fénykoruk után nyomtalanul tűntek el a süllyesztőben.
Kollár-Klemencz Kamarazenekar [ alternative ] Budapest, Trip Hajó, szeptember 24. 20:00
Tíz éve vágott szólókarrierbe a Rájátszás és a Budapest Bár berkeiből is ismerős Kistehén-frontember, akinek Rengeteg című lemeze árkon-bokron át visz be a sűrűbe, új önálló anyagát pedig majd a Mikulás bácsi hozza.
The Rumjacks (AUS), The Crazy Rogues, Loch Nesz [ folk / punk ] Budapest, Dürer Kert, szeptember 25. 19:00
Immár 32 év telt el azóta, hogy a Pogues és a Dubliners absztinencialovagjai egyesítették erejüket, és a Late Night Show-ban közösen adták elő az Irish Rover című táncdalt.
Az A38 Hajó bemutatja: Monarchy (UK) [ pop ] Budapest, Dürer Kert, szeptember 25. 20:30
Flitterek, diszkógömbök, arisztokratikus gőg, csábító erotika és ’80-as éveket idéző, vakító neon – mindehhez fenékrázós basszusok? Nagy vonalakban ezt nyújtják a Londonból érkező formáció tagjai, akik némi ausztrál hátteret is fel tudnak mutatni.
15. Újbuda Jazzfesztivál [ experimental / jazz ] Budapest, A38 Hajó, MU Színház, szeptember 27 - 29.
A főváros XI. kerülete immár 15. alkalommal minősül át jazznegyeddé. A sokszínű programsorozat a könnyed nyáridéző swingtől a borongósabb őszi avantgarde-ig sok mindent felölel idén is. A nemzetközi nívóra és összetételre most sem lehet panasz.
5. Születésnap - Margaret Island, Mörk, Chain Bridge Pop [ indie / pop ] Budapest, Budapest Park, szeptember 27. 18:00
A Margaret Island alapító-dalszerzői szerint „annyi minden történt már, hogy a szívben épp elfér” – ebből adnak keresztmetszetet az 5. zsúrjukon. Lábas Vikiék nyáron bejárták az ország világörökségi helyszíneit, és méltó módon zárják a 2019-es szezont.
Böiler, Fegyelmező Részleg, Linx, The Buttholes [ punk ] Budapest, Dürer Kert, szeptember 27. 20:00
A street punk fogalmára nem létezik hivatalos definíció, ám valahogy így tudnánk körülírni: a punk (anti)szociális kérdéseket feszegető válfaja, mely hasonló eleganciával bír, mint az angol legénybúcsús állán csattanó parasztsaller.
UH Fest 2019 [ experimental ] Budapest, szeptember 29. - október 6.
Az évről évre megrendezésre kerülő UH Fest célja, hogy lehetőséget adjon a bemutatkozásra olyan zenészeknek és formációknak, akikben megvan a kísérletezés iránti vágy és folyamatosan törekszenek az újfajta kifejezésmódra.
Gaby Moreno (GCA) [ blues / folk / soul ] Budapest, MOMkult, október 2. 20:00
A latin Grammy-díjat a legjobb fiatal előadóként 2013-ban abszolváló művésznő tavaly elsőzött Magyarországon. Most, másfél évvel később visszatér, hogy Norah Joneshoz, illetve Tori Amoshoz fogható, finom lényét ismét közel érezhessük magunkhoz.
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.