Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló október 18 - 24.
Life of Agony, Mark Kozelek, Lafidki, Szűcsinger... Akiknek mondanak valamit ezek a nevek, bizonyára ott lesznek a budapesti fellépésükön is! Hét koncertet, illetve bulit ajánlunk ezúttal is a következő, hosszú hétvégével megspékelt napokra.
40th Anniversary World Tour - Killing Joke (UK), Turbowolf (UK) [ alternative / industrial ] Budapest, Dürer Kert, október 23. 19:00
Bár a Killing Joke anno a brit poszt-punk hullámmal kelt életre, a zenekar az industrial és a gothic színtérre is komoly befolyást gyakorolt, sőt, olyan zenekarok emlegették őket legfontosabb hatásaik között, mint a Metallica, a Nine Inch Nails vagy a Soundgarden.
Jan Garbarek Group (N) feat. Trilok Gurtu (IND) [ jazz ] Budapest, MOM Sport, október 24. 20:00
Ha Jan Garbarek egy mesefilmből kilépő mágus lenne, akkor minden bizonnyal a szaxofonjával varázsolna.
Metal Halloween 2018 [ hardcore / metal ] Budapest, Trip Hajó, október 26 - 27.
Megannyi metálrajongó és -zenész élete eleve egy soha véget nem érő halloweenparti, így legfeljebb akkor érzékelnek valami változást, ha az év egyetlen napján mások is hozzájuk hasonló outfitben vonulnak az utcán.
A Budapest Jazz Orchestra & Joe Lovano (USA), Peter Erskine (USA) [ jazz ] Budapest, Müpa Budapest, október 27. 20:00
Húsz év rengeteg idő, főleg egy zenekar életében – ezért is jár duplán az elismerés a Budapest Jazz Bandnek, ami már 1998 óta töretlen sikerrel vesz részt a magyar zenei életben.
Woodoism (CH) [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, október 30. 20:00
Tavaly megjelent bemutatkozó albumának szerzeményeit Budapesten is bemutatja a Woodoism együttes. A svájci harsonás, Florian Weiss quartetje zenéjéhez hasonlóan nagy csinnadrattával robbant be a zeneiparba.
PESTI ESTek: Rendez-vous (FR), Black Bartók, Panel Surfers [ post punk ] Budapest, A38 Hajó, október 30. 20:00
Halloweenkor az átlagosnál több dermesztő dolog szokott történni – ilyenkor a napfény már alig pislákol, a sötétebb tónusok felerősödnek, és a Bánkitó is csak egy oszladozó kép már a múltból. Pedig emlékezeteset performált ott nemrég a Rendez-vous.
Frank Turner & The Sleeping Souls (UK), PUP (CAN), Xylaroo (UK) [ folk / punk / rock ] Budapest, Akvárium Klub, október 31. 19:00
Alvó Lelkek halloweenkor? Még ők is feltámadnak, ha az Akvárium mélyére merülnek! Ilyen teremtményekkel találkozhatunk, akik a ködös Albionból érkeznek. A vérfagyasztáshoz tengerentúli punkok és Pápua Új-Guinea-i hippi nővérek is asszisztálnak.
Honeybeast SympHONEY II Aréna Koncert [ electronica / pop ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, november 21. 18:00
A fedett pályás csúcs koncerthelyszínt lakja be a Honeybeast – „Nagyobb. Hangosabb.” koncertjén. Méhkasnyüzsgésre számíthat a zenekar, ugyanis a hangzáshoz ragaszkodva, ám új hangszereléssel, közel hetven zenésszel ontják majd az édesbús slágereket.
Yamato – The Drummers of Japan (JAP) [ world music ] Budapest, Budapest Kongresszusi Központ, november 3., 4., 16:00, 20:00
Mi az, ami elsőre eszünkbe jut Japánról? Innováció, modern technológia, fejlettség. A szigetországnak azonban van egy mélyebb, izgalmasabb kultúrája, amit mindenképp érdemes ismerni, ehhez pedig még csak utazni sem kell: novemberben elég lesz csak a Budapest Kongresszusi Központba betérnünk, ahol a Yamato társulat letaglózó előadásának lehetünk fül-és szemtanúi.
Játék
A „dobok szamurájai” már Magyarországon is visszatérő vendégeknek számítanak, és ezúttal négy koncertet is adnak Budapesten.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.