Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló január 18 - 24.
Évszázadok hagyományain érlelt, életigenlő kocsmadalokat játszó magyar bandák és elektronikus zenék számos műfaját felvonultató nyugat-európai fellépők is bekerültek válogatásunkba, melyben helyet kapott még punk-, metal- és világzene is, valamint az egyszálgitáros Bérczesi Robi, aki ezúttal zenekarral kiegészülve mutatja be új lemezét.
Fog Fest: Mazut (PL), Not Enough Violence, Lanuk, Somaticae (FR), Carrageenan (B), Új Bála Budapest, Kék Ló, Műtő, január 23 - 24.
Léteznek zenei irányzatok, melyek fél perces kereskedelmi rádiós sugárzása közúti és háztartási balesetek százait idézné elő. Az avantgárd elektronikára szakosodott Fog Fest fellépői hallatán a laikus hallgató joggal érezheti magát egy dadaista túszdráma részének, vannak azonban – jelentős kisebbségben –, akik a káoszban is felfedezik a művészetet.
Canto Drum, Kézdy Luca & Kalahári – Kelet felé [ world music ] Budapest, Gólya, január 25. 20:00
Mintha már jártál volna itt. Madártávlatból ismerős a táj, de tudod, hogy eddig sosem léptél erre a fantáziaföldre, hiszen még csak most válik valósággá. Ilyen kalandokba bocsátkozhat az a felfedező, aki gólyaszárnyra kel és „Kelet felé” vitorlázik.
Gods of Viollence Tour - Kreator (D), Vader (PL), Dagoba (FR) [ death metal / thrash ] Budapest, Barba Negra Music Club, január 26. 18:00
A thrash metal valószínűleg az az irányzat, melyet képtelenség évtizedeken át ugyanolyan színvonalon játszani, így még a műfaj élvonalas képviselői is kedvet kapnak a kísérletezéshez. Akárcsak a Testament, a Megadeth vagy az Anthrax, a Kreator is időről időre eltávolodott az old school vonaltól.
Egy este Török Ádámmal – 70/50 jubileumi koncert [ blues / rock ] Budapest, Gödör Klub, január 27. 20:00
Egyesek szerint a Mini eredeti tagsága még szemtanúja volt az ősrobbanásnak. Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, annyi viszont biztos, hogy az ország egyik legnagyobb múltú blues-rock formációjáról beszélünk.
Dillinja (UK), Benny L (UK), Dj Ren, Statik [ drumandbass / jungle ] Budapest, A38 Hajó, január 27. 23:30
A Budapest Jungle jóvoltából egy olyan Metalheadz-legenda gyalulja le a fejeket, aki nem gyakran teszi tiszteletét klubokban vagy fesztiválokon. Ráadásul a Valve Recordings és sound system egyik alapítóját most elkíséri egy újgenerációs tehetség is.
Fábián Julira emlékezik a jazzvilág A regisztrációs helyek elkeltek! A kávézóból és a bisztróból azonban a koncert közvetítése regisztráció nélkül, élőben követhető! [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, január 28. 20:00
A közelmúltban egy különleges előadó hagyta árván a zeneipart. Fábián Juli 37 évesen, hosszas betegeskedés után hunyt el december közepén. A fiatal énekesnő tragédiájának híre az egész szakmát megrendítette, sokan a mai napig nem tudták feldolgozni a történteket.
Rod Stewart [ pop ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, január 29. 20:00
Ismét Budapesten ad koncertet Rod Stewart! A Grammy-díjas énekes nyolc év után tér vissza Magyarországra, hogy vadonatúj show-jával a hazai közönséget is elkápráztassa.
Cziffra Fesztivál 2018 Budapest, MOM Kult, Zeneakadémia, Müpa Budapest, február 19 - 27.
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Cziffra György Fesztivál. A Liszt Ferenc-díjas zongorista, Balázs János által megálmodott és életre hívott rendezvény Cziffra György életművének folytatásaként valósult meg, amelynek egyik alapköve a fiatal és tehetséges művészek felkarolása és útjainak egyengetése volt.
A PESTI EST - Világsztárok a BJC-ben: Ramón Valle Trio [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, február 25. 19:00
A latin zongorista, aki jazzt játszik, de mégsem jazz-zongorista. Ramón Valle mindössze hétéves volt, amikor megkezdte zenei tanulmányait, így 1984-ben már képzett előadóként távozhatott a havannai Escule Provincial de Arte iskolából.
Játék
A kubai zongorista, aki jazzt játszik, de mégsem jazz-zongorista az egész világot elbűvölte különleges játékával.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.