Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló június 13 - 19.
Gárdonyi Piknik, Tilos Maraton, Unicef Segélykoncert, Óbudai Világzenei Hét... A múlt héten beindult fesztiváldömping nem áll meg, sőt robog tovább bele a nyárba, hisz hétvégén kitör végre a vakáció!
Diabolus in musica: Ørdøg-akusztik [ acoustic / rock ] Budapest, Trip Hajó, június 19. 19:00
A Dunán való „bulizás” mostanság nem olyan önfeledt szórakozás már, inkább passzol egy vörös és fekete tematika a fedélzetre lépéshez. A Trip akusztikus programjai amúgy is tartalmasak: magvas szövegek és melankólia is bőven megfér a fröccsözés mellett.
Alexander Abreu y Havana D’Primera (CUB) [ world music ] Budapest, Akvárium Klub, június 20. 19:00
A Havana D’Primera egy igazi húzónév a latin zenei berkekben: a 2008 óta fennálló, autentikus kubai formációt ráadásul az az Alexander Abreu alapította, aki még korábban Magyarországon egyáltalán nem lépett fel, így erősen ajánlott ez a pesti debüt!
Terasz Live – Ingyenes koncertek az UP teraszán Budapest, UP - Újpesti Rendezvénytér, június 23. - július 27.
Újpest is felkerül végül a budapesti klubtérképre! Az UP Újpesti Rendezvénytér figyelemreméltó rendezvénysorozatot indít: szombatonként ingyenes koncertekkel várja a látogatókat az újpesti piac felett kialakított rendezvényhelyszín terasza.
Disturbed (USA), Shvpes [ metal ] Budapest, Budapest Park, június 25. 18:00
A nu metal második hullámának képviselői ma jobbára árufeltöltőként dolgoznak, vagy épp kétszázfős klubokban sírják vissza a korai 2000-es éveket.
Backstreet Boys (USA) [ pop ] Budapest, Papp László Bp Sportaréna, június 25. 20:00
A New Kids On The Block feloszlása után a világ kétségek között őrlődött: vajon lesznek-e még előadók, akiknek gyantázott mellszőréért – pontosabban az azzal kitömött Valentin-napi párnáért – tinilányok milliói vívnának egymással Mortal Kombatot?
Diana Krall (CAN) [ jazz / world music ] Budapest, Müpa Budapest, június 26. 20:00
Napra pontosan három éve lépett először hazai közönség elé a kanadai dzsesszénekesnő- és zongorista, akit idén is a Müpa Budapest legnívósabb helyszíne, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem fogad tárt karokkal.
Fatime and Her Colibrie & Tefo Mahola (RSA) [ jazz / world music ] Budapest, Szimpla Kert, június 26. 20:00
Fatime Songoro korunk Bartók Bélájaként rója a fekete kontinens zugait, hogy saját gyökereit felkutassa, és közben kicsit újra is rajzolhassa a világzenei térképet. A jazzénekesnő a csokorba szedett dallamokból és ritmusokból időként ízelítőt is ad.
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.