Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló április 19 - 25.
Jótékonykodás és dubstep után elektronikus vonalon folytathatjuk a bulizást, melynek középpontjában a szombati Hyperspace áll. Majd az experimentális és jazz-zenék felé vesszük az irányt. Kedden aztán az egykori Misfits-frontember, Michale Graves ad akusztikus koncertet.
PESTI ESTek: Jojo Mayer Nerve (CH) [ electro / jazz ] Budapest, A38 Hajó, április 22. 20:00
Jojo Mayer garantáltan dobogós helyezést érne el egy nemzetközi Ringo Starr-imitátorversenyen, ám nem csak külseje alapján hasonlítható az egykori Beatles-klasszishoz. Tudniillik ő is azon dobosok közé tartozik, akik nagy tömegek számára jelentenek állandó inspirációt és hivatkozási alapot.
Robot B-Day + Desszert feszt mini - Weedeater (USA) [ metal ] Budapest, Fogas - Robot, április 23. 20:00
Egy párhuzamos univerzumban, ahol minden fordítva működik, a Weedeater egy fehér kesztyűs progresszív jazzrock csapat lenne, melynek szerzeményeit harmadfokú egyenletrendszerekkel lehetne ábrázolni.
The Foreheads, Baron Mantis [ punk / rock ] Budapest, A38 Hajó, április 27. 19:00
Két kislemez után első nagylemezével tér vissza a regresszív posztpunkrockot játszó The Foreheads zenekar. A magyar palettán hiánypótló szerepet betöltő együttes öt évvel ezelőtt alakult négy huszonéves fiatal kósza gondolatából, akik hirtelen felindulásból elhatározták, hogy zenéjükkel egy kicsit szórakoztatóbbá és „pankosabbá” teszik majd a világot.
The Dead Daisies (AUS), The New Roses (D) [ rock ] Budapest, Barba Negra Track, április 27. 19:00
Kevés olyan nívós átjáróház létezett a rock’n’roll történetében, mint a Dead Daisies. A zenekarban megfordult Dizzy Reed és Richard Fortus (Guns N’ Roses), John Tempesta (The Cult) és Brian Tichy (Whitesnake) is, de a jelenlegi tagok is hasonló életművel büszkélkedhetnek.
Eliades Ochoa (CUB) [ world music ] Budapest, Akvárium Klub, április 28. 19:30
A „kubai Johnny Cash” veszi birtokba Budapest belvárosát. A Grammy-díjas Buena Vista-muzsikus gyakorlatilag hangszerrel a kezében született, ugyanis a 71. évét is tüzes tánclépésben taposó, vérbeli vidéki úr szülei is már tres gitáron pengettek.
Electrify vol. 16 - Grouper (USA), ssaliva (B), Carla Under Water [ ambient / pop ] Budapest, Trafó, április 28. 20:00
Mintha csak álmodnád az egészet – itt minden olyan kiszámíthatatlanul játékos és mégis valahogyan ismerős. Az Electrify sorozat 16. epizódja romantikusan simogat és az érzékekkel lép intenzív kapcsolatba, tengerentúli és belga előadókon keresztül.
Nemzetközi JazzNap - Barabás Lőrinc Quartet [ jazz ] Budapest, Lámpás, április 30. 20:00
A nemzetközi jazznap alkalmából április 30-án az egész világ jazzbe öltözik. A kezdeményes még évekkel ezelőtt, 2014-ben indult hódító útjára, hogy a zenekedvelők egy teljesen napon át ünnepeljék és népszerűsítsék a jazz értékeit.
A15! - 15 years of Nouvelle Vague (FR) [ bossa nova / lounge ] Budapest, A38 Hajó, április 30. 20:00
Tizenöt év hosszú idő, pláne egy együttes életében – az éppen jubiláló Nouvelle Vague zenekaron azonban a megfásultság semmi jelét nem látni.
PESTI ESTek: Yo La Tengo (US) [ indie / pop / rock ] Budapest, A38 Hajó, május 13. 20:00
Harmincnégy éve virul ez a New Jersey-i banda, és eddig még sosem jártak Budapesten. Az A38 orvosolja a szarvashibát azzal, hogy elhozza a Simpsons családnak is zenét szerző indie-rock triót, akik alakították már a Velvet Undergroundot is a moziban.
12
1 / 2 oldal
Játék
Amikor három szülő rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket az érettségi banketten, titkos, egy éjszakás akciót terveznek a tinik tervének meghiúsítására.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.