Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló december 13 - 19.
Hideg téli szelek fuvallata járja át a fővárosi estéket/éjszakákat, ám még ez sem lehet akadály, hogy egy nagyot bulizzunk karácsony előtt. Az évszakhoz passzolóan lesz metalcore seregszemle, punk-rocktól hangos kelta éjszaka, jekatyerinburgi deep house és karácsonyi ihletettség.
Moa Anbessa (I) ft. Prince David (I) & Don Diego (I) [ dub / reggae ] Budapest, Három Holló, december 14. 21:30
„Roots Reggae & Dubwise Conscious Ras Tafari Music” – Velencéből? A szép zöld vízen gondolák ringanak, rasztás evezősök mozdulataira? A Moa Anbessa egy 2006-os The Ex-lemez címe is, ám etióp ízesítésű, holland post-punk helyett most dub fog pulzálni.
The Bits - Bits karácsony a Beatles legjobb dalaival [ pop / rock ] Budapest, Muzikum Klub, december 15. 20:30
A tribute-zenekarok egyik leghitelesebb bandája, a The Bits sem hagyja rockzene nélküli az idei telet.
Kingmaker Tour - Pretty Maids (DK) [ metal / rock ] Budapest, Barba Negra Music Club, december 18. 19:00
Dánia – akárcsak a többi skandináv állam – megannyi minőségi metálzenekart adott az univerzumnak: köztük van a Mercyful Fate, a Royal Hunt, a Volbeat és a Pretty Maids is.
Peca [ pop / world music ] Budapest, Szimpla Kert, december 19. 20:00
A Peca egy olyan úszó sziget, amely saját kulturális örökséggel bír. A Tarzan-lét gyönyöreit magába szívó, egykori dzsungeljárók útra keltek, hogy egy spanyol fennhatóság alá tartozó kolónián lógassák be a pecát. Vigyázat, erőteljes fenekezés várható!
Bombino (RN) [ blues / world music ] Budapest, Müpa Budapest, december 21. 20:00
A sivatagi blues nem idegen már a magyar közönség számára – ahogyan az angolszász rockzenészek is gyakran jó barátságot ápolnak az afrikai műfaj képviselővel. Alkalmanként ihletet merítenek a pusztaságból, ahonnan most Goumour Almoctar hoz ízelítőt.
Jónás Vera Experiment, vendég: Thom Artway [ pop ] Budapest, Trip Hajó, december 22. 19:30
A Trip Hajón adja idei utolsó koncertjét a Jónás Vera Experiment. A hazai könnyűzene egyik leghitelesebb énekesnője és zenekara egy rendkívül mozgalmas év után tér vissza budapesti bázisára.
Budapest Jazz Orchestra feat. Náray Erika, Mark Blake (USA), Nina Josephs (USA) [ jazz ] Budapest, Budapest Jazz Club, december 23. 18:00
Neves sztárvendégekkel készül dupla karácsonyi koncertjére a Budapest Jazz Orchestra. A magyar közönség kedvence big bandje két amerikai csillagot is vendégül lát majd december 23-ai koncertjén, így a modern kori Frank Sinatraként emlegetett Mark Blake és a musicalsztár Nina Josephs is tiszteletét teszi majd az estén.
Kaukázus: KpOp - Lemezbemutató, Jóvilágvan [ alternative ] Budapest, A38 Hajó, december 26. 20:00
Ha olyan vagy, mint Szalai Éva, aki felesleges dolgokat talált a fa alatt, és alig várja, hogy a két ünnep közt a Teszkót kipipálja, visszaváltós ajándékaival, akkor a Tartós béke fenntartásához úgy kell egy Kaukázus-premier, mint egy falat kenyér.
PESTI ESTek: USEME [ pop / rock ] Budapest, A38 Hajó, december 29. 19:00
Az A38-on zárja az idei évet a USEME zenekar. A hazai pop-rock színtér legígéretesebb formációja megannyi vidéki fellépés és több nagyobb fővárosi koncert után a pesti közönség egyik kedvenc szórakozóhelyén várja rajongóit egy utolsó, évbúcsúztató táncolásra.
Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.