Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló február 21 - 27.
Most aztán fejest ugorhatunk a múltba, olyan zenei műfajokat idézve meg, mint a beat, a táncdal, a hippi hard rock, a blues és a jugoszláv punk. És ami lesz még: drum'n'bass matiné egy nyugat-londoni legendával, valamint egy Grammy-jelölt rapper-énekesnő elsőzik nálunk.
II. Meybahar Evenings - Haig Yazdjian (AM) & Yann Keerim (GR) [ folk / world music ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, február 22. 20:00
Kelet és nyugat, meg persze észak és dél is összeér ezen a különleges esten, ahol örmény, görög és török muzsikusok zengetik együtt hangszereiket. A magyar-görög Meybahar olyan művészeket hívott meg estjére, akiket eddig aligha hallhattunk élőben.
Black Magic Six (FIN), Sex Riders, Iron Steel [ blues / punk / rock ] Budapest, Auróra, február 23. 20:00
Norvégiában és Svédországban köztudottan nagy hagyománya van a bokáig eresztett gitárokkal zúzó, malterköpködő rock’n’roll formációknak, ugyanez azonban Finnországról nem mondható el.
New Jazz from Finland - Barlast [ jazz ] Budapest, BMC - Opus Jazz Club, február 23. 20:00
A hangok egyszerűségére és a szólamok között megbúvó csendekre építi lágy dalait a finn kvartett, akinek koncertje a 2017-es Tallinn Music Week legfontosabb eseménye volt.
ELP Legacy - Carl Palmer Band (UK) [ progressive / rock ] Budapest, A38 Hajó, február 24. 20:00
A progresszívrock-rajongók lemezgyűjteményének az Emerson, Lake & Palmer-albumok legalább annyira kötelező elemei, mint a King Crimson vagy a Genesis korai kiadványai.
PESTI ESTek: Echo Collective (B) plays Amnesiac by Radiohead [ rock ] Budapest, A38 Hajó, február 26. 20:00
Alig egy éve annak, hogy az Echo Collective először hallatott magáról. A szinte spontán létrejövő szeptett a Winged Victory for the Sullen révén rázódott össze: a stúdiómunka után az Ancienne Belgique színpadán is az ambient duóval muzsikáltak.
Martha High & The Soul Cookers [ blues / funk / jazz / soul ] Budapest, MOMkult, február 27. 20:00
A Soul istennőjeként is emlegetett előadó 30 évig James Brown társaként járta a világot. Többek között ott volt Martin Luther King halála után a Boston Gardenben tartott koncerten, Vietnámban lelkesítette a harcoló amerikai csapatokat, illetve a legendás George Foreman és Muhammad Ali mérkőzést is felvezette.
Szűcsinger [ pop ] Budapest, Trip Hajó, február 28. 20:00
Meghatározhatatlan műfaj és öncélú örömzenélés: így lehet jellemezni Szűcs Krisztián (HS7, Budapest Bár) énekes, dalszerző és Szálinger Balázs költő duóját.
Tariqa, Mabon Dawud Republic [ world music ] Budapest, Fonó Budai Zeneház, március 2. 20:00
Nyugat-afrikai zenék, két megközelítésben: ezt ígéri a kora tavaszi estre a Fonó. Egyik csapat időben is messzire repít: az autentikus megszólalás révén évszázadokat ölelhetünk át a fekete kontinens kincseiből, míg a másik a pezsgő ’70-es évekbe visz.
John Digweed (UK) - Extended Set, Poli [ house / techno ] Budapest, Akvárium Klub, március 2. 23:00
Poli felvezetője után, a Black Mamba Production meghívására Extended settel készül a Bedrock-alapító, aki egy igazi kőszikla. Nemcsak lemezkiadót gründolt ezen a néven, de ügynökségként és partysorozatként is stabil pont lett az e–zenei szcénában.
Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.