Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló június 21 - 27.
Az osakai heavy metal és amerikai keresztény metalcore mellett megfér a pánsíp és a musical, illetve a techno és a rézfúvós zenekar, valamint egy tizenkét év után Budapestre visszatérő kultikus hardcore-punk legenda is a heti koncertajánlónkban.
Mabon Dawud Republic [ funk ] Budapest, Valyo Kikötő, június 28. 19:00
Hazai zenészek azért álltak össze, hogy az afrobeat kulcsfigurája, Fela Kuti szellemiségét megidézzék. Ez sikeresen manifesztálódott októberben a Felabration elnevezésű emlékkoncerten, ám azóta saját dalokat is írt már az underground szupergrupp!
Kampec Dolores [ rock / world music ] Budapest, Szimpla Kert, június 28. 20:00
A Kampec Dolores zenéjében szinte minden műfaj stílusjegye megtalálható, de az arányokat szerencsére mindig is jól érezték. A magyar paletta egyik legeklektikusabb produkcióját jegyző formáció zenészei 1984 óta tevékenykednek együtt.
Alice In Chains (USA) [ metal / rock ] Budapest, Budapest Park, július 1. 18:00
A seattle-i nagy négyes – melyek képviselőire anno a grunge címkét aggatták rá - közül ma már csak két formáció aktív, holott anno evidensnek tűnt: Kurt Cobain nélkül nincs Nirvana, Layne Staley nélkül pedig nincs Alice In Chains.
Szakcsi 75 - Rákfogó feat. Pocsai Kriszta, Dés László [ jazz / rock ] Budapest, Budapest Jazz Club, július 3. 20:30
Szakcsi Lakatos Béla születésnapja minden évben egy ünnep – függetlenül attól, hogy kerek számról van szó, vagy sem. Az idén 75. életévét betöltő jazzlegenda ezúttal is Budapest Jazz Clubban rendezi születésnapi koncertjét.
Woodstock az Ugaron Ópusztaszer, Akhal Ménes, július 4 - 7.
A legendás amerikai fesztivál szellemiségét a magyar prérire költöztető Woodstock az Ugaron immáron hatodik éve kerül megrendezésre a festői szépségű Ópusztaszeren. Az Anna and the Barbies zenekar által életre hívott rendezvény évről évre egyre színesebb programkínálattal várja a városból „szabadulni vágyókat”.
PESTI ESTek: Japandroids (CAN), Baron Mantis [ garage / rock ] Budapest, A38 Hajó, július 4. 20:00
A garázsrock hullám valamikor a 2000-es évek vége felé élte fénykorát, ekkoriban – főként a White Stripes hatására - félóránként alakultak meg a Luke Skywalker-frizurás gitár-dob duók.
PESTI ESTek: Einstand, Junkie Jack Flash [ pop / rock ] Budapest, A38 Hajó, július 26. 20:00
Az einstand egy olyan német gyermeknyelvi kifejezés, amit régen felszólításra használtak – valószínűleg ezért zenél ezen a nevén az Erős József által vezetett formáció, amely minden egyes alkalommal tombolásra buzdítja a közönséget.
Játék
Brian King és David Prowse zenekarában egyszerre van jelen a Hüsker Dü punkos zajossága és Bruce Springsteen slágeressége.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.