Kedvenc helyek

Programajánló
Heti koncertajánló augusztus 9 - 15.
Van élet a Szigeten kívül is a fővárosban, úgyhogy aki épp nem a Hajógyárin csapatja, annak is lesz hol buliznia a héten. Míg Sena, a Tátrai Band és a Peet Project, illetve Szarka Tamás a hazai felhozatalt erősíti, érkezik egy d'n'b-nagyágyú az orosz Akov személyében, az ausztrál King Gizzard & The Lizard Wizard pedig a 60-as, 70-es éveket idézi meg.
Heti koncertajánló augusztus 16 - 22.
Jazzes és alterockos nyitány után hétvégén előbb egy trópusi house partyn, majd vasárnap a goalegenda Electric Universe vezetésével szülinapi psytrance partyn ünnepelhetjük a hosszú hétvégét, hogy aztán 20-án Palya Bea és Ferenczi György nyugtassa le kissé a kedélyeket.
Die Antwoord (ZA) [ electro / rap ] Budapest, Budapest Park, augusztus 18. 17:00
A legbizarrabb popprodukciók általában a Távol-Keleten látnak napvilágot, ám a Die Antwoordot nemcsak a komplett K-pop mezőny, de a 90-es évek hazai dancefloorszíntere is tágra nyílt szemekkel bámulta volna.
Planewatching X Törzs, Ferko, Bernathy Zsiga, Flux, Infraghandi + Marci b2b, Nova Gravity, Adis [ electronica ] Budapest, Ferihegy Budapest, augusztus 18. 21:00
A Planewatching legújabb buliján nem csak a repülők szállnak majd el: a mindenki által továbbra is csak Ferihegynek nevezett Liszt Ferenc repülőtér melletti préri egy évben egyszer egy gigantikus szabadtéri bulihelyszínné alakul át, ahol minden alkalommal a legígéretesebb lemezlovasok dallamai nyomják el a repülőgépek zaját.
Árpádné, Pehely – István, a király karaoke est Novák Péterrel [ rock ] Budapest, Trip Hajó, augusztus 19. 20:00
A szóviccek a humor hömpölygő folyamjának piranhái, így az est címének taglalásától jótékonyan eltekintenénk. Arról viszont kötelességünk említést tenni, hogy az István, a király szorosan összeforrt az államalapítás ünnepével, sőt, a magyar néplélekkel is.
Jazz 0820 Gayer Mátyás Trió, Czirják Csaba Trió, Wind Singers, Joe Fritz Quintet, Police Big Band [ jazz / pop / world music ] Budapest, Müpa Budapest, augusztus 20. 17:00
Idén is a Müpa ernyője alatt jazzesedik az államalapítás ünnepe. Az immáron hagyománnyá vált Jazz0820 nevet viselő rendezvény ezúttal is színes programkínálattal várja azokat, akik jazz- és világzenei koncertekkel ünnepelnének augusztus 20-án.
Alborosie & The Shengen Clan (JA), The Skatalites (JA) [ reggae / ska ] Budapest, Budapest Park, augusztus 22. 17:00
Ahogy bizonyára létezik kongói black metal zenekar, úgy kanadai reggae-sztár is. (Ugye emlékszünk még Snow-ra az MTV fénykorából?) De talán egyetérthetünk abban, hogy némileg hitelesebb a produkció, ha utóbbi műfajt egy autentikus előadó képviseli.
Játék
A világhírű mexikói festőnő képei először láthatók Budapesten!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.